avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii, apoi numere vechi - legalitate

Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva ,eu miam scos numere provizorii de doua ori iar dupa aceia nu am mai mers sa-l scot si pe al treilea si miam pus numerele de anglia care leam avut inainte si miam facut asigurare si verificare pe anglia.vreau sa stiu si eu daca este legal sau daca incalc vreo lege .


[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ionut.tanasa , utilizator 21:51, 28 Noiembrie 2016

Nu vad unde este infractiunea,daca autoturismul este inca inmatriculat in Anglia si detine asigurare si verificare poate circula linistit!
Datele problemei se schimba insa daca autoturismul a fost radiat din Anglia!


Dar cum s-au putut scoate nr provizorii fara ca autoturismul sa fie radiat din anglia?banuiesc ca daca s-au eliberat acele nr provizorii autoturismul era radiat din circulatie in anglia...sau ma insel?

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
mariustec, utilizator
Inmatricularea provizorie nu presupune radierea concomitenta din statul de origine!
Doar dupa inmatricularea definitiva se trimite dovada inmatricularii statului respectiv pentru a opera radierea!
chiar daca vehiculul nu a fost radiat din Anglia iar numerele nu au fost predate, asta nu inseamna ca are dreptul sa circule pe drumurile publice pana la inmatricularea definitiva, in zilele parecu nr de Anglia si cu nr provizoriii in celelalte. :)

ideea este ca numerele de Anglia trebuiau retinute de autoritatea care a eliberat primul rand de numere provizorii.

organul politist de la ghiseu:yawn: trebuia sa elibereze numerele provizorii de inmatriculare numai in conditiile in care erau predate numerele vechi.

Ordinul 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 7. -
(3) In cazul vehiculului de provenienta straina care a mai fost inmatriculat in alt stat si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania, solicitantul trebuie sa prezinte, pe langa documentele prevazute la alin. (1), si documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare.


Din nou sunteti pe langa subiect,stiti sa faceti diferenta intre inmatriculare definitiva si inmatriculare provizorie?
In sustinerea afirmatiilor postati norme care nu se aplica in spetele dezbatute,doar de dragul de a induce pe altii in eroare?
Verificati cum se intituleaza capitolul in cuprinsul caruia se gaseste art 7 si la ce se refera!

Atasez eu normele corecte aplicabile :
CAP. III
Autorizarea provizorie pentru circulatie a autovehiculelor si remorcilor

ART. 15
(1) Pana la inmatriculare, serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulatia autovehiculelor si a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depasi 30 de zile, dar nu mai mult de data la care expira asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.
(2) Vehiculului caruia i s-a acordat autorizatie de circulatie provizorie in conditiile prevazute la alin. (1) i se pot atribui succesiv, in aceleasi conditii, mai multe autorizatii provizorii care nu pot cumula mai mult de 90 de zile, cu conditia achitarii tuturor taxelor si tarifelor legale necesare inmatricularii, inainte de eliberarea urmatoarei autorizatii.
(3) Perioada de 90 de zile prevazuta la alin. (2) nu se aplica in cazul vehiculelor aflate in situatia prevazuta la art. 7 alin. (4) si (5).
(4) Autorizatia de circulatie provizorie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul Romaniei.
ART. 16
(1) Autorizatia de circulatie provizorie se elibereaza in baza urmatoarelor documente:
a) cererea solicitantului;
b) dovada asigurarii obligatorii de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, in termenul de valabilitate a acesteia;
c) dovada platii taxei de autorizare provizorie a circulatiei;
d) copii ale documentelor care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului;
e) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie, sau, in cazul persoanei juridice, documentele care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea si sediul, in copie;
f) dovada platii contravalorii placutelor cu numar provizoriu si a garantiei de returnare a acestora;
g) dovada platii contravalorii autorizatiei de circulatie provizorie;
h) copia declaratiei vamale pentru vehiculele de provenienta straina pentru care se solicita inmatricularea in Romania, cu exceptia primei autorizari.
(2) Documentul original prevazut la alin. (1) lit. e) se restituie pe loc, dupa confruntarea copiei cu acesta.

Deci nu trebuia sa retina nimeni placutele de inmatriculare,autoturismul este inmatriculat in Anglia si are asigurare si verificare.
Deci unde-i infractiunea?


LE:Am observat ca marea majoritate a postarilor dvs se rezuma la citatrea de texte din legislatie,in mare masura fara legatura cu situatiile prezentate,prost,slab sau deloc argumentate,deci cui credeti ca folosesc? Asta-i retorica! :whistle:
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
remus11, utilizator
stimate @remus11, am impresia ca dvs. va aflati in eroare si postati fara a avea vreo legatura cu subiectul topicului.

daca ati fi citit cu atentie ati fi observat, poate, au fost scoase 2 randuri de placute provizorii si apoi au fost montate din nou placutele de Anglia.

autoturismul are asigurare in Anglia facuta probabil online iar verificarea nu inteleg cum a reusit sa o faca in Romania din moment ce @rin82 a relatat ca a scos numerele provizorii si nu poate iesi din tara. sau poate nu este vorba de verificarea ITP.

in opinia dvs. inteleg ca nu exista nicio problema daca a montat vechile numere de UK dupa expirarea numerelor provizorii obtinute.

daca sunteti atat de capabil sa argumentati poate ne lamuriti care este scopul autorizarii provizorii? sa nu spuneti ca inmatricularea permanenta.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Parasire sectie politie Rebbeca Rebbeca Buna seara.Problema mea ar fi urmatoarea:Am achizitionat o masina inmatriculata in UK cu intentia de a o inmatricula.Vechiul proprietar a luat numere rosii ... (vezi toată discuția)
Rca - auto romanesc pe masina de anglia ContSters294253 ContSters294253 Bua ziua.Am o masina cu numar de anglia.recent i-am facut omologare , in RAR, si itp-ul si ma intereseaza daca pot incheia asigurare auto romaneasca.Va ... (vezi toată discuția)