avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinerea unei copii dupa un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinerea unei copii dupa un contract de vanzare-cumparare - vanzator decedat

Bunicul meu de 89 de ani a vandut un teren extravilan in 2012 cu contract de vanzare cumparare si tot in 2012 a decedat.

Mama are dreptul ( ca mostenitoare ) de a obtine o copie a contractului de la primarie sau de la notar?

Si daca DA, in baga carei legi ?
Cel mai recent răspuns: monimabelle , utilizator 21:41, 14 Aprilie 2013
omul face ce doreste cu bunul sau, in timpul vietii. si de vede contractul si de nu-l vede , nu are cum sa schimbe situatia
poate doamna avea nevoie de respectivul contract pentru a exclude acel teren din masa succesorala
pai la varsta de 89 de ani,nu mai este necesara asistenta sociala? poate la inselat in contractul ala?
Daca vreti sa anulati contractul de vanzare -cumparare pe motiv ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale , trebuie sa demostrati asta in instanta si nu e usor.
Nu spune nicio lege ca de la o anumita varsta trebuie sa fii asistat pentru a putea face acte de dispozitie, decat numai daca ai fost pus sub interditie prin hotarare judecatoreasca.
cum a vandut terenul la varsta de 89 de ani, de regula notarii au grija de batrani pentru ca ei pot fi inselati si trebuiesc protejati si parca ii trebuia o evaluare de la un medic de la INSTITUTUL MEDICO LEGAL CA ESTE IN TOATE MINTILE?DACA PRETUL ESTE PREA MIC IN RAPORT CU VALOAREA DE PIATA A TERENULUI SE POATE CERE ANULAREA IN INSTANTA A CONTRACTULUI PRECUM SI DATORITA VARSTEI BUNICULUI.
CA SA FACI DOVADA CA ESTI MOSTENITOR CRED CA TREBUIE SA FACI LA NOTAR UN CERTIFICAT DE MOSTENITOR GENERAL (GENERIC VORBIND) IN CARE ESTI DECLARAT ASA REFERITOR LA TOATA MASA SUCCESORALA DAR NU O DETALIEZI DEOCAMDATA SI NU CRED CA ESTE SCUMP!
CU ACEST CERTIFICAT POTI SA FACI DOVADA RESPECTIVA SI SA SOLICITI DE LA INSTITUTIILE STATULUI COPII DUPA ACTELE NECESARE EFECTUARII UNEI SUCCESIUNI DETALIATE.DAR DACA NU VREI SA ANULEZI ACTUL BUNICULUI DE CE ITI MAI TREBUIE LA SUCCESIUNE? CRED CA NUMAI DACA L-A DAT UNUI ALT POTENTIAL MOSTENITOR E CAZUL SA-L CERI CA SA-L ADUCI CA VALOARE LA MASA SUCCESORALA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala TINERETE TINERETE Buna ziua . As dori sa stiu daca in masa succesorala a bunicii mele pot fi incluse urmatoarele: 1 un teren cumparat ,,pe chitanta de mana ,, in timpul ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate operat de primarie in rol marianpopaconsult marianpopaconsult Doresc sa ma adresez instantei de judecata pentru urmatoarea situatie pe care voi incerca sa o detaliez cat mai exact. Bunicul meu, care a decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)