Buna ziua,am fost salariata la o societate aflata in procedura de reorganizare.
Planul de reorganizare a fost aprobat in data de 20.02.2013 si conform planului,salariile inscrise la masa credala trebuiau achitate in termen de 30 zile de la votarea acestuia.
Totodata am inteles ca si datoriile salariale curente ar fi trebuit achitate,sau cel putin sa inceapa achitarea lor.
In acest moment eu nu am primit nici salriile inscrise la masa credala si nici salariile aferente lunilor decembrie 2012 - martie 2013.
Mentionez ca salariatilor activi li se mai achita din cand in cand parti esalonate din salariile restante.
Mie insa administratorul special al societatii (patronul)mi-a ras in nas ca o sa ne plateasca salariile,noua celor care am plcat din societate, (pentru ca nu am mai reziztat sa lucram fara bani)cand va dori el,peste un an,peste doi...mai vede el.
Intrebarea mea este urmatoarea:care este procedura legala prin care as putea sa-mi recuperez acesti bani?Chiar nu exista o modalitate legala care sa-i oblige pe acesti patroni sa nu-si mai bata joc de cei care le-au muncit ani de zile?Faptul ca nu am mai rezistat sa lucrez fara bani si am plecat din firma lui, ii da dreptul sa dispuna cum vrea el de drepturile care mi se cuvin?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Trebuie sa mergeti la biroul lichidatorului si sa va asigurati ca sunteti trecuta pe lista creditorilor si sa cereti informatii despre cum s-a obligat angajatorul sa plateasca aceste debite prin planul de reorganizare.
Ceea ce pot sa va spun eu este ca prin planul de reorganizare, societatea se obliga sa plateasca datoriile curente si cand are posibilitate si pe cele mai vechi dar esalonat, asa ca nu va asteptati prea curand sa primiti salariile restante.
Buna ziua,in planul de reorganizare angajatorul s-a obligat sa achite in termen de 30 zile de la votarea acestuia salariile inscrise la masa credala dar nu a platit nici un salariu.In ceea ce priveste datoriile curente, plateste din cand in cand doar salariile celor care snt inca angajati.
Intrebarea mea este urmatoarea:cei care nu mai sunt angajati dar ale caror salarii reprezinta datorii curente mai au vreo sansa sa -si primeasca salariile?
Multuesc .