Cum procedez pentru a studia un dosar al unei actiuni introduse de catre niste rude cu privire la o revendicare la care as fi avut dreptul sa particip si eu. Am aflat absolut intamplator despre actiune, cunosc numarul dosarului, dar nu stiu cum pot sa-l obtin pentru a-l consulta. Dosarul este din 2010 si am vazut pe site-ul Tribunalului ca actiunea a fost admisa.
Multumesc anticipat.
Daca nu aveti calitate de parte in dosar nu il puteti studia. Exista o posibilitate in cazul in care una din partile din dosar va imputerniceste sa studiati dosarul.
Daca nu ati fost parte in dosar, nu aveti voie sa studiati dosarul, chiar daca actiunea a fost admisa din 2010.
Ar fi bine sa luati legatura cu un avocat in mod direct; va va ajuta cu mult mai mult o discutie directa cu un avocat in legatura cu modalitatea de studiere a acestui dosar.
Stati un pic ca sa inteleg si eu! Deci rudele mele, in calitate de mostenitori, introduc o actiune in instanta cu privire la retrocedarea unui imobil unde si eu aveam aceeasi calitate, nu ma anunta in legatura cu actiunea unde se prezinta ca fiind unici mostenitori, si eu nu am dreptul da a consulta dosarul si hotararea?!?! Pai numarul dosarului, obiectul actiunii, partile, termenele si solutia sunt informatii publice prezentate chiar pe site-ul Tribunalului unde a fost introdusa actiunea, numai ca sunt prezentate fara detalii... Odata ce oricine le poate vedea pe site, nu inteleg de ce nu poate studia oricine dosarul, mai ales ca una dintre parti este o institutie publica, si anume o primarie...Poate ma lumineaza cineva, va rog!