avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lege privind linistea vecinilor in orele de odihna
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lege privind linistea vecinilor in orele de odihna

Buna ziua! Am o mare problema: stau cu sotul si copilul (in varsta de 2 ani) cu chirie. Suntem suparati pentru ca vecinii de deasupra, 2 pensionari (inainte de vreme, pensionati pe caz de boala), aproape mereu busesc, trantesc, duduie, alearga (cred) prin casa exact cand ne odihnim, mai ales pentru copil doresc liniste cat-decat. I-am rugat de cateva ori macar intre orele 14 si 16 sa faca liniste, mai ales ca sotul lucreaza schimbul 3 si macar atunci sa se odihneasca. Am discutat problema si cu administratorul dar nu s-a rezolvat nimic, ni s-a spus sa ne mutam, insa nu dispunem de banii necesari (aici platim rezonabil, nu am mai gasit la acest pret). Si dimineata, uneori de la 5 jumate se apuca si tropaie, trantesc, muta canapeaua (sau pat) si deja la 7 jumate nu mai putem sta in pat. A devenit un chin, ne punem vata in urechi, incercam sa dormim cum ni se pare mai liniste, facem cu schimbul ca sa stea unul din noi cu copilul. Ei spun vecinilor ca nu le facem noi program si ca fac ce vor ei. Mai greu e cu copilul care se trezeste si plange, e nervos.(Si acum cand va scriu trantesc si busesc incontinuu.)
Nu exista vreo lege in sensul respectarii unor ore de liniste? Atat ziua cat si noaptea (uneori duduie pana la 12 noaptea). Ce putem face in acest sens? Unde sa ne adresam? Poate problema nu pare atat de importanta pentru multe persoane, dar credeti-ma, a devenit insuportabil. Va multumesc si sper sa ma puteti ajuta!
Cel mai recent răspuns: pussicata , utilizator 16:34, 15 Aprilie 2013
L nr 61/1991 republicata
Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:25) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2013
ynocentta, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Si unde sa ne adresam? Politiei comunitare? Sau putem depune o plangere undeva? Credeti ca vom avea vreun rezultat (adica vor primi o amenda, ceva, care sa ii determine sa nu mai fie nesimtiti) daca facem vreun demers?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot constant vecinii de deasupra Kalashnikov Kalashnikov Buna seara. As vrea sa stiu cui ma pot adresa daca vecinii de deasupra tropaie / trantesc/ alearga/ merg pe role ... nu inteleg ce fac, in fiecare zi si mai ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)
Zgomote insuportabile din apartamentul de deasupra. care sunt soluțiile? CipZec CipZec Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie juridica/legala pentru a reduce zgomotele insuportabile din apartament care provin de la copilul de ... (vezi toată discuția)