avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor Bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Executor Bancar


Am facut o cerere de reesalonare a intregii sume,am primit raspuns telefonic sa depun 10% din suma ca sa se poata face reesalonarea,insa in ce conditii nu vor sa spuna.
Am mai trimis o cerere pentru a primi un istoric al contului,nimic pana in acest moment,sunt sunata zilnic,insa tot ce imi spun ei e sa platesc,fara alte detalii.
Intre timp am primit o somatie de plata sa platesc suma restanta in termen de 5 zile de la primirea ei,de la un executor bancar.

Ma gandesc foarte serios sa apelez la un avocat deoarece ei percep un comsion de 5%/luna pentru depasire limita de credit,insa in "conditii generale pentru emiterea si utilizarea cardului euroline"(primit ca urmare a cererii mele pe email) apare un tabel cu Taxe si Comisioane in care nu se specifica daca acest comision e pe luna sau pe an,eu crezand ca e pe an.

Ce as dori sa stiu este care sunt pasii urmatori pe care acest executor bancar ii poate face?La ce sa ma astept daca refuz sa platesc pana cand nu primesc un istoric cu toate platile facute de mine pana acum?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2010
andac, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_emil , utilizator 13:45, 21 Februarie 2010
De la un executor bancar sa va asteptati sa va execute silit, ca asta e meseria lui:((
Uitati cu totul de reesalonari si alte povesti, in conditiile in care un credit de orice natura trece la executare silita, el devine din curent indoielnic, si transformare inversa nu exista. Am gasit un link spre o alta poveste asemanatoare cu a dvs. [ link extern ] /
Executori bancari pot sa aiba numai bancile, si de curand acestia au primit competenta de a executa silit si titlurile executorii ale IFN-urilor din grupul financiar din care face parte banca angajatoare, deci dvs ar trebui sa fi primit o somatie de la un executor bancar de Bancpost, banca grupului din care face parte IFN-ul care v-a facut cardul.
In continuare totul se va petrece ca orice executare silita: vi se va pune poprire pe salariu, vi se vor indisponibiliza bunurile mobile si imobile, totul pentru recuperarea sumei pretinse.
Faceti contestatie la executare/contestatie la titlu cat mai repede, angajati-va un avocat daca sumele pretinse vi se par fabuloase, sau platiti urgent daca aveti intentia sa platiti.
Atentie, somatiei de la executorul bancar trebuiau sa-i fie anexate titlul executoriu - contractul de credit. Numai clauzele acestuia va sunt aplicabile.


Multumesc de raspuns. :)

Intradevar este un executor bancar de la Bancpost .La somatie nu este atasat nimic.?
Somatia este numai pentru o suma reprezentand o restanta nu toata suma.
Se face referire la "Conditii generale pentru acordarea si utilizarea liniei de credit" insa eu nu am primit sau semnat asa ceva,am semnat doar "conditii generale pentru emiterea si utilizarea cardului euroline" si cererea de emitere a cardului,nu exista alte acte cum ar fi contract de credit.

Multumesc.
Orice somatie trebuie sa aiba anexat titlul executoriu in baza caruia se face executarea silita, sub sanctiunea nulitatii. Asa cum v-am scris deja, daca aveti intentia sa platiti, platiti cat mai repede, daca nu, angajati-va un avocat si faceti de urgenta contestatie la executare. In speta, cererea de emitere a cardului de credit, semnata de dvs. si acceptata de reprezentantii creditorului, constituie contractul de credit, si trebuia anexat. Daca nici la tertii popriti eventuali nu se transmite decat adresa de poprire, acestia nu sunt indreptatiti sa-i dea curs in lipsa titlului executoriu, dar nu va puteti baza pe respectarea de catre altii a dreptului dvs. de a fi executata silit cu respectarea prevederilor legale, trebuie sa faceti contestatie daca nu vreti sa platiti. Termenul este de 15 zile de la luarea la cunostinta despre actul de executare.
Buna ziua,

Am si eu aceeasi problema. S-a mai intamplat ceva cu actiunea de executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card ifn executat silit anysca anysca Buna seara . Acum cativa ani(4 ) am contractat un credit nevoi personale la un magazin prin ifn (nu dau nume) , cumparand un frigider si un aragaz . Acum 2 ani ... (vezi toată discuția)
Contract anonim_71 anonim_71 Contractul de credit intre banca si client constituie titlu executoriu ? Daca da la ce se refera? Un IFN sau o banca sau o companie de telefonie mobila poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita popescu marcela popescu marcela Buna Ziua, Care este primul act de executare silita al unui executor judecatoresc? O notificare prin care sunt puns in intarziere cu privire la plata unor ... (vezi toată discuția)