avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare 1/2 imobil prin declaratie- declaratia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare 1/2 imobil prin declaratie- declaratia inlocuieste un partaj ?

Avem 2 imobile cu terenul aferent inscrise in c.f. luate in timpul casatoriei.Am divortat si fostul sot a renuntat la partea lui de 1/2 dintr-un imobil printr-o declaratie notariala, eu urmand sa fac acelasi lucru pentru celalalt imobil. Este ceva gresit dupa N.C.C. .
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:40, 14 Aprilie 2013
Transferul dreptului de proprietate nu se face prin declaratie , ci prin act de partaj sau hotarare judecatoresca de partaj.
Nu mai platiti declaratii la notar, faceti direct partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma intereseaza daca se poate face o declaratie notariala ... george lavinia george lavinia Buna ziua. Ma intereseaza daca se poate face o declaratie notariala prin care renunt la dreptul de proprietate ce constituie cota parte dintr un imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune sim_theo sim_theo Buna ziua. Am intampinat urmatoarea situatie: -un teren dobandit prin vanzare cumparare de 2 soti, ambii fiind mentionati in contract , in anul 1996. -in ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)