avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare 1/2 imobil prin declaratie- declaratia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare 1/2 imobil prin declaratie- declaratia inlocuieste un partaj ?

Avem 2 imobile cu terenul aferent inscrise in c.f. luate in timpul casatoriei.Am divortat si fostul sot a renuntat la partea lui de 1/2 dintr-un imobil printr-o declaratie notariala, eu urmand sa fac acelasi lucru pentru celalalt imobil. Este ceva gresit dupa N.C.C. .
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:40, 14 Aprilie 2013
Transferul dreptului de proprietate nu se face prin declaratie , ci prin act de partaj sau hotarare judecatoresca de partaj.
Nu mai platiti declaratii la notar, faceti direct partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma intereseaza daca se poate face o declaratie notariala ... george lavinia george lavinia Buna ziua. Ma intereseaza daca se poate face o declaratie notariala prin care renunt la dreptul de proprietate ce constituie cota parte dintr un imobil ... (vezi toată discuția)
Partaj amiabil bunuri mobile si imobile ElenaAlly ElenaAlly Buna ziua, Doresc sa fiu lamurita cu privire la actiunea de partaj a bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei in cazul unui divort amiabil. Actul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune sim_theo sim_theo Buna ziua. Am intampinat urmatoarea situatie: -un teren dobandit prin vanzare cumparare de 2 soti, ambii fiind mentionati in contract , in anul 1996. -in ... (vezi toată discuția)