avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare bon fiscal in RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare bon fiscal in RJIP

Buna ziua,
Va rog o lamurire De ex.un bon in valoare de 100 lei+24 lei tva in RJIP trec 50 lei deductibil si 50 lei nedeductibil sau 56 lei deductibil si 56 lei nedeductibil?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 15 Aprilie 2013
In registrul jurnal de incasari si plati inregistrati toata valoarea bonului de benzina. Daca nu sunteti platitor de tva, o sa treceti valoarea cu tot cu tva.
Separat intocmiti lunar o fisa de operatiuni diverse pentru aceasta cheltuiala. Totalul din aceasta fisa la care aplicati cota deductibila, alaturi de totalurile din celelalte fise pentru alte feluri de cheltuieli le treceti in jurnalul de operatiuni diverse la cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii deduceri cheltuieli pfa ciprianism ciprianism Buna ziua, am si eu niste nelamuriri cu privire la cum sunt deduse anumite cheltuieli la PFA. 1. De ex. cheltuielile cu auto in valoare de maxim 50% ... (vezi toată discuția)
Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)