avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-fidejusiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-fidejusiune?

bună ziua
Am şi eu o întrebare:
Mama mea era fidejusor la un credit bancar pentru un srl, care nu plăteşte creditul şi a început executarea silită impotriva firmei (şi cred că nu are fonduri să acoperă creditul luat).
Mama a decedat anul trecut şi vreau sa aflu cum sa accept succesiunea ei ca sa nu am ulterior probleme? Ea a primit anul trecut notificari de la executor judecatoresc, dar practic nu au fost urmarite bunurile ei (are o casa). Va rog sa ma ajutati cum sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:27, 15 Aprilie 2013
Buna ziua,

Daca valoarea casei estemai mica decat datoria catre banca, mai bine dati declaratie de neacceptare a mostenirii. Daca a trecut un an de la deces, nu mai sunteti in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar corinalovely corinalovely Buna Ziua Fratele meu a facut un imprumut bancar pt a-si cumpara un apartament acum un an. In prezent e in imposibilitatea achitarii ratelor bancare...ceea ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)