avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Custodia comuna o copiilor minor dupa pronuntarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Custodia comuna o copiilor minor dupa pronuntarea definitiva a sentintei de divort

S-a pronuntat sentinta de divort cu copii minori in urma cu 2 ani,copiii fiind incredintati mamei.Doresc sa deschid in instanta un proces pentru dobandirea custodiei comune a minorilor.Doresc un model de Chemare in judecata.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 19:58, 14 Aprilie 2013
Conform actualelor schimbări legislative, vorbim de autoritate părintească comuna, aceasta este regula şi deriva din dorinţa de a da eficienta efectiva principiului protejării interesului superior al minorului, nu mai exista o reglementate a instituţiei încredinţării minorului, în prezent legea reglementează stabilirea domiciliului minorului. Dvs probabil doriţi stabilirea domiciliului la dvs sau numai stabilirea unui program ce include orele în care luaţi minorii, programul de vacanta, de week-end, etc ? În prima varianta trebuie sa motivat-o temeinic cererea şi sa demonstrati interesul primordial pt copil, în cea de a doua propuneri variantele dorite, consider că aveţi nevoie de consiliere legala de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
Custodie comuna sandu1 sandu1 Buna Seara! Am mai scris ....si voi mai scrie!! Am un baietel de 2 ani care in momentul de fata se afla in ingrijirea mamei,eu si aceasta fiind despartiti ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor in afara casatoriei FLAVI FLAVI Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste nelamuriri. Context: am locuit impreuna doar cateva luni eu mutandu-ma de la el inainte de a se naste copilul. m-am ... (vezi toată discuția)