avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program redus de lucru la 6 ore pt mame
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program redus de lucru la 6 ore pt mame

Va rog mult sa ma ajutati cu mentionarea unui act normativ care stipuleaza faptul ca mamele ce au ingrijire copii de pana la 2 ani si lucreaza (nu sunt in concediu) au dreptul la program redus de lucru cu 2 ore zilnic si mentinerea drepturilor salariale ca pt 8 ore
Multumesc f.mult.
Cristinabv a scris:

Revin cu o intrebare suplimentara:
Aceasta prevedere se aplica si functionarilor publici care nu au incheiat inca pe anul in curs contractul colectiv la nivel de institutie?
Multumesc anticipa.

Dispozitiile Legii nr.188/1999 se completeaza cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu reglementarile de drept comun civile, administrative sau penale, dupa caz, in masura in care nu contravin legislatiei specifice functiei publice.
Mai este valabil CCMUNN 2011-2014?
Se poate face cerere in baza CCMUNN 2011-2014 pentru reducerea timpului de lucru la 6 ore pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?

Multumesc.
CCMN pe anii 2011 - 2014 nici nu a fost inregistrat si , prin urmare, nici nu a fost sau este valabil.

Vedeti daca exista un ccm la nivel de ramura aplicabil angajatorului care sa va ajute in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru pentru alaptare rusualina rusualina Buna ziua, As avea o nelamurire in legatura cu pauza de alaptare. M-am intors din concediul de maternitate (am optat pentru 1 an) si am inteles ca pot opta ... (vezi toată discuția)
Concediul maternal carmen f carmen f Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca art 17 din OUG 93/2006 se aplica la intoarcerea din concediul maternal dupa 1 an de zile? Mai exact ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)