avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!

Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :(
Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.
Cand l-am cautat dupa pronuntarea sentintei, normal ca pentru el era o noutate ca am pierdut cauza, dar oricum m-a zorit din motivul ca e foarte ocupat, atat mi-a precizat, ca daca vreau recurs, onorariul va fi mai mare !! #-o
Ce pot sa fac!! nu este normal si corect sa ia cineva banii, in baza unui contract in care e specificat ca-mi reprezinta interesul sa scape asa usor!! ce pot sa fac??
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
Angajati alt avocat pentru recurs.
Daca credeti ca s-a comportat cu neprofesionism il puteti reclama la barou.
Nu mai am bani...
Era o cauza asa de simpla... :(
poate ca va puteti apara singura daca cu e complicata cauza.
Sa stiti ca m-am gandit la asta, dar as vrea sa-l fac sa plateasca si pe avocat.
Am inteles ca-i pot face plangere la barou, as avea cumva vreo sansa si sa-l fac sa-mi dea inapoi onorariul incasat?
Pentru a se pune in discutie restituirea onorariului, fie discutati in acest sens cu avocatul, fie aveti deschisa calea unei plangeri la baroul din care face parte si solicitati restituirea onorariului. Vi se va da un raspuns.

Acum in ceea ce priveste restituirea onorariului, nu cred ca veti putea recupera in totalitate banii, deoarece avocatul s-a prezentat la termen, a pus concluzii.

Obligatia profesionala a avocatului este una de diligenta si nu una de rezultat. Adica avocatul nu are obligatia de a va castiga procesul, ci doar de a-si face treaba cu profesionalism, in limitele legiii si ale deontologiei. In fond, solutia este data de un judecator.

Sigur ca raspunsul meu poate parea subiectiv, avand in vedere ca si eu am calitatea de avocat, insa - din experienta am constatat - cati oameni, din pacate, au avut intamplari nefericite cu avocatii pe care si i-au ales.

De aceea, sfatul meu este sa cereti - inainte a va angaja un avocat - ceva referinte despre acesta macar din punct de vedere profesional. Este la fel ca si mersul la un doctor bun, daca vreti.

Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)