avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!

Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :(
Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.
Cand l-am cautat dupa pronuntarea sentintei, normal ca pentru el era o noutate ca am pierdut cauza, dar oricum m-a zorit din motivul ca e foarte ocupat, atat mi-a precizat, ca daca vreau recurs, onorariul va fi mai mare !! #-o
Ce pot sa fac!! nu este normal si corect sa ia cineva banii, in baza unui contract in care e specificat ca-mi reprezinta interesul sa scape asa usor!! ce pot sa fac??
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
gi-jane2 a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:



In mod normal, mai inainte de a se prelua un caz ar trebui platita o consultatie juridica care sa reprezinte un cost suficient de mare incat avocatul sa fie sincer pentru ca ar fi platit suficient cat sa nu deschida proces aiurea.


Justitiabilii forteaza avocatii sa procedeze asa.

Sunt prea putini avocati care isi mentin parerea si parcurg etapele care se impun pentru a analiza cazul cu atentie mai inainte de a fi angajati si chiar sa ii spuna la client in fata ca va pierde procesul.
Clientul prefera sa fie insa mintit, il supara adevarul...

Eu incerc sa fiu obiectiv si privesc lucrurile din alt unghi.
De aceea ii inteleg si pe justitiabili si pe avocati.





Eu cred ca doar incercati..
Prin afirmatiile astea nu reusiti decat sa-i denigrati pe avocati si sa-i bagai cam pe toti in aceeasi oala.

Nu justitiabilul il determina pe avocat sa insele, ci caracterul si constiinta lui.
Avocatul trebuie sa isi aprecieze munca, efortul, cheltuielile, cat sa stabileasca un onorariu corect pe care sa-l discute cu justitiabilul.
Nu justitiabilul il obliga pe avocat sa zica " daca imi dai 7 mii de euro garantez ca scapi" sau sa-i zica asta : te costa " suma de 3000de euro si barou 2500lei", putea sa fie corect sa-i sa-i zica... te costa 4 mii direct si gata.
Nimic nu-l impiedica pe avocat sa ceara onorariu pt consultanta, apoi pt pregatirea si tot ce tine de dosar , apoi pt fiecare termen.


Daca ii castiga avocatul procesul, clientul il barfeste ca i-a luat prea multi bani.
Ca mai gasise un avocat care ii lua putin


Eu nu cred asta, daca clientul e multumit nu mai conteaza cati bani a dat, iar cred ca cel nemultumeste pe justitiabil cel mai tare, nu e ca pierde procesul, ci ca-l pierde din cauza felului in care avocatul trateaza cazul pe banii lui.. atatia cat sunt, ca pana la urma nu clientul l-a obligat pe avocat sa ia cazul pe bani putin, nu asta trebuie sa fie justificarea avocatului.
Cand mergi la magazin, daca vrei un anumit tv, trebuie sa platesti cat costa.. daca n-ai atatia bani, iti iei altul mai mic sau cu mai putine fite, dar asta nu inseamna ca daca e mai ieftin , trebuie sa ti-l dea in bucati.








Eu ma refeream la avocatul meu, dvoastra i-ati bagat pe toti in aceeasi oala, pe cei de genul despre care am vorbit eu, impreuna cu cei cinstiti care-si merita banii oricat de multi ar cere :)
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
Cu privire la cele 2 întrebări ce mi le-aţi pus : "Dumneavoastra ati citit macar ceea ce am spus? despre care 5 termene vorbiti? despre cele de la care a lipsit? Dumneavoastrea credeti ca eu asa am castigat acesti bani? "

1) Da, am studiat cu atentie postarea dvs.Despre „Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.” Deci sunt 5 amânări solicitate de dl avocat.La fiecare trebuie să existe un motiv, iar, fiecare termen s-a materializat în dosar de către instantă printr-o Încheiere de sedintă.
2) am respectuoasa rugăminte de a fi mai explicită cu privire la „Dumneavoastrea credeti ca eu asa am castigat acesti bani? „ Eu, nu cred nimic până nu cunosc concret la ce vă referiti, ce anume doriti să vă răspund/explic la această întrebare ?

:oops:
Interventie moderator

crina_r a primit raspunsul potrivit de la avocat gerberga - discutia poate fi inchisa.
Multumesc pentru intelegere.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)