avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!

Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :(
Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.
Cand l-am cautat dupa pronuntarea sentintei, normal ca pentru el era o noutate ca am pierdut cauza, dar oricum m-a zorit din motivul ca e foarte ocupat, atat mi-a precizat, ca daca vreau recurs, onorariul va fi mai mare !! #-o
Ce pot sa fac!! nu este normal si corect sa ia cineva banii, in baza unui contract in care e specificat ca-mi reprezinta interesul sa scape asa usor!! ce pot sa fac??
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
1) Tocmai calculului pus in vedere de judecator nu a fost facut de avocat. E simplu. Un simplu calcul.

Pentru mai multa seriozitate Propun sa va adresati unbr@unbr.ro ( Uniunea nationala a barourilor din Romania). Si concomitent la barou, eventual pe email. Sa dati telefon ulterior sa va interesati de nr de inregistrare.

2) Si eu m-am ingrozit ca un avocat doar a intarziat si l-a facut idiot si tampit tot pe client.

Imi rezerv dreptul sa fiu martor si sa depun petitie impotriva acelui avocat, chiar daca eu nu sunt parte in proces, ci doar martor la o simpla intarziere, care a enervat-o cumplit pe judecatoare. Pe mine m-a enervat ca l-a facut "si tu, tampitule, de ce nu ai strigat prezent". Probabil ca nu l-a instruit nimeni sa strige prezent. Sa speram ca i=a castigat procesul pana la urma. Dar o sa verific personal. Este intolerabil. O simpla intarziere te discrediteaza..

Toata mania judecatoarelor s-au intors impotriva intereselor beneficiarului, care era mai naiv.

Avocatul ce scuza avea sa intarzie si sa nenoroceasca un biet taximetrist, care isi pierde posibiltatea de a munci, daca isi pierde carnetul. Judecatoarele nu l-au lasat sa mai pledeze si s-a certat 10 minute cu judecatoarele. Iti sta mintea in loc.
Puteti cere restituirea onorariului in plangerea dvs. Dar si cu ocazia judecatorii malpraxisului avocatului.



Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
liliana11, utilizator
Este foarte simplu sa pierzi procesului unui client, nu ii raspunzi la telefon si nu contesti in termenul de 30 de zile un anumit document. Se creaza o favoarea nemerita partii adverse, care va profita la maximum dintro banala neglijenta.

O banala injectie prost facuta iti poate cauza o echimoza de 15 centimetri, pe jumatate de mana, timp de 11 zile. O simpla intepatura, banala. O durere care te "vindeca"

Daca in viata ta nu ai dat in judecata un medic sau avocat pentru malpraxis inseamna ca esti un cetatean slab si merita sa sufere si altii dupa tine.
tgeorgescu a scris:

Exista posibilitatea plangerii la barou dar (i) o singura plangere nu are urmari prea mari, ci doar din plangeri ale mai multor clienti poate rezulta ca avocatul nu se comporta ca un profesionist (ii) ati putea sa aveti nevoie de un alt avocat pentru a sustine aceasta plangere, iar avocatul respectiv nu e gratis.

Daca v-ati ales un avocat care v-a oferit un tarif foarte scazut, el nu prea isi da interesul. E o vorba: cati bani dai, atata face. Asta nu inseamna ca nu sunt si avocati scumpi care au o multime de clienti si le e greu sa lucreze pentru toti deodata. Dar asta e mai degraba exceptia. In general avocatii scumpi au de unde-si alege ce cazuri vor sa pledeze si cu cate cazuri se ocupa intr-o perioada de timp.


Da, in general asa apar problemele...
Oamenii vor sa angajeze avocat pe bani cat mai putini.

In urma cu ceva timp foarte putini isi puteau permite sa isi angajeze avocat.
Astazi, oricine isi permite sa isi angajeze avocat.
In trecut era altceva deoarece in ziua de astazi avocatii nu mai pot avea un caz pe zi tocmai din cauza clientilor care nu ii platesc suficient.

Avocatul care le cere bani cat sa isi rezerve ziua pentru client nu este platit.
Si atunci, consecinta fireasca este sa isi angajeze avocatul care nu le rezerva ziua si avand mai multe procese pe zi este normal sa nu poata fi fi prezent in 2-3 locuri in acelasi timp.
Si tot clientul se supara daca ii zici dinainte ce o sa pateasca...si ce pateste daca isi angajeaza avocat care nu le rezerva ziua...

Dupa parerea mea clientii au creat aceasta situatie.
Sunt avocati care sunt fortati sa ia procese in aceste conditii pentru ca in caz contrar nu sunt angajati.
Dupa parerea mea niciodata clientul nu ar trebui sa fie lasat de avocat la pret pentru ca exista riscul de a se ajunge la astfel de situatii.
Dar...clientul alege avocatul si el isi asuma riscurile...
Avocatii nu trebuie sa negocieze desi au acest drept...
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
NICIODATA nu va bazati pe avocat oricat de simpla ar fi cauza. E un principiu clar si verificat. Dumneavoastra trebuie sa stiti si cand e termen si ce s-a discutat si ce s-a primit si ce mai e de facut. Daca nu stiti ceva il intrebati eventual pe avocat. Daca va raspunde ambigu mai intrebati un avocat sau internetul. La proces ii dati ce trebuie sa spuna pentru ca ati studiat dumneavoastra din timp totul.

Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)