avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!

Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :(
Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.
Cand l-am cautat dupa pronuntarea sentintei, normal ca pentru el era o noutate ca am pierdut cauza, dar oricum m-a zorit din motivul ca e foarte ocupat, atat mi-a precizat, ca daca vreau recurs, onorariul va fi mai mare !! #-o
Ce pot sa fac!! nu este normal si corect sa ia cineva banii, in baza unui contract in care e specificat ca-mi reprezinta interesul sa scape asa usor!! ce pot sa fac??
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
:)))) ...chiar mi-e mila de al meu avocat acum...a primit onorariul pe care l-a cerut, fara discutii si negocieri, a primit toata documentatia, si el saracul....normal, ziulica lui nu costa 1500 de ron, mai are nevoie de inca vreo 20 de fraieri care sa-i dea umilul onorariu contra nici unui efort!!! nu? ce frumos, ce frumos!
Eu una nu sunt de acord cu postarile anterioare.

Parerea mea este ca nu cuantumul onorariului ar trebui sa dicteze comportamentul si daruirea avocatului. Adica un onorariu mic inseamna automat si o implicare mica si invers. S-au vazut destule cazuri cu onorarii mari si implicare 0. Si invers.

Din punctul meu de vedere un avocat care isi stie valoarea nu accepta dosare cu onorarii mici, nu este obligat. Si chiar daca o face, sunt convinsa ca munca sa va fi apreciata si onorariul va putea fi majorat daca si clientul este multumit de prestatia sa profesionala. Mai rar...dar mie una, de exemplu, mi s-a intamplat si asta.

De asemenea, nu ar trebui sa ne vaicarim ca avem dosare multe pe bani putini. Un avocat poate oricand rezilia contractul de asistenta.

In concluzie, ideea ca atata dai atata face nu isi are cred aplicatia in relatia avocat-client. Raspunderea si obligatiile profesionale ale avocatului sunt aceleasi si daca onorariul este de 1.000 lei si daca este de 1.000 de euro.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
crina_r a scris:

:)))) ...chiar mi-e mila de al meu avocat acum...a primit onorariul pe care l-a cerut, fara discutii si negocieri, a primit toata documentatia, si el saracul....normal, ziulica lui nu costa 1500 de ron, mai are nevoie de inca vreo 20 de fraieri care sa-i dea umilul onorariu contra nici unui efort!!! nu? ce frumos, ce frumos!



1500 lei pentru 5 termene de judecata...
In general avocatii primesc o suma pentru redactare si pentru fiecare termen in parte.
Probabil ca avocatul nu s-a gandit ca se ajunge la atatea termene de judecata.

Este adevarat ca avocatul trebuie sa se gandeasca la absolut tot iar in cazul dvs. avocatul a gresit pentru ca nu s-a gandit ca un proces poate avea si 10 termene.
La 5 termene de judecata apar termene peste termene si este oarecum explicabil sa se intample asa.

Sfatul meu cu rezervarea zilei avocatului va scutea de astfel de probleme.
Avocatul refuza orice alt caz.
Dar...justitiabilii au creat aceasta situatie si nu avocatii.
Avocatii trebuia sa tina la onorarii si clientul sa nu aiba avocat decat daca il platea.


Eu cunosc avocati despre care credeam precum dvs.,dar in timp am observat ca desi pareau ca nu isi dadeau silinta erau preocupati de cazuri.

Eram de parerea doamnei avocat Gerbega si ii judecam aspru pe avocati dar vorbind cu ei am inteles anumite lucruri.Sunt oameni si nu masini...

Avocatul nu poate rezilia contractul de asistenta juridica pur si simplu.Se poate rezilia contractul si sa plateasca onorariul clientului.Adica conform celor expuse de doamna avocat dupa 4 termene de judecata trebuia sa va dea banii inapoi.

Raman la parerea mea referitor la faptul ca de vina sunt justitiabilii si ii inteleg pe avocati...dupa ce am discutat destul de mult cu ei ca sa inteleg...cum gandesc...




Acesta este un site specializat de avocati onesti. Cati avocati onesti arata public ca doresc sa infiinteze o asociatie impotriva malpraxisului de avocat ?

Santajul sentimental ca "trebuie sa dai bani multi pentru calitate" este o minciuna tipica escrocilor din avocatura. Ei incalca si onoarea profesionala si deontologia.

O alta minciuna este ca "va castiga procesul daca te grabesti cu el".

Unii oameni, prin caracterul lor uman sunt capabili sa fie decat bieti escroci.

In raportul despre Avocatura 2013, Congresul Avocatilor spune ca discutiile de la intalnirile avocatilor sunt neinteresante si nu suscinta interes.

Oare malpraxisul perfid nu este o tema de discutii incitanta pentru Congresul Avocatilor de la Uniunea nationala a barourilor din Romania, unde se raporteaza "plictiseala" si discutii "personale"?

[ link extern ]

Nu mentioneaza nimeni nicaieri "malpraxisul de avocat" in 263 de pagini.
Cate cazuri de malpraxis au fost?
Probabil ca cel mult 2 pe an.
Aceasta inseamna ca nici macar 1% in raport de procese nu se poate spune ca exista malpraxis.

In Romania oamenii nu au respect fata de avocati.
In alte state din UE ca justitiabilul sa isi angajeze avocat trebuie sa isi ipotecheze casa.
Bucurati-va ca traiti in Romania pentru ca in caz contrar nu ati fi putut sa va permiteti niciodata avocat.

Stiti ce i se spune la avocat dupa ce intra in Barou?
Ca cel mai mare dusman al avocatului este clientul.

Daca ii castiga avocatul procesul, clientul il barfeste ca i-a luat prea multi bani.
Ca mai gasise un avocat care ii lua putin.

Avocatii sunt satui de astfel de afirmatii anapoda.
Eu vorbesc dar avocatii nu vor sa se certe cu nimeni si de aceea nu se implica in astfel de situatii si discutii contradictorii.
Parerea mea este ca avocatii ar trebui sa discute despre aceasta problema dar oricum clientii nu vor sa inteleaga...si o tin pe a lor.

Justitiabilii din Romania ar trebui sa se bucure ca isi permit sa isi angajeze avocat pentru ca traiesc in Romania si ei au creat aceasta situatie.
Care au noroc obtin castig de cauza iar cei nenorocosi vor pierde.

Justitiabilii nu inteleg ca mereu cand sunt 2 avocati doar unul va castiga iar celalalt va pierde.

In mod normal, mai inainte de a se prelua un caz ar trebui platita o consultatie juridica care sa reprezinte un cost suficient de mare incat avocatul sa fie sincer pentru ca ar fi platit suficient cat sa nu deschida proces aiurea.
Dar...justitiabilii vor sa se deschida proces fara consultatie juridica prealabila si sa nu plateasca nici redactarea.Sa plateasca procesul cu totul.

Sunt multe chestiuni pe care eu le-am tot aratat dar nu le-ati observat.
Justitiabilii forteaza avocatii sa procedeze asa.

Sunt prea putini avocati care isi mentin parerea si parcurg etapele care se impun pentru a analiza cazul cu atentie mai inainte de a fi angajati si chiar sa ii spuna la client in fata ca va pierde procesul.
Clientul prefera sa fie insa mintit, il supara adevarul...

Eu incerc sa fiu obiectiv si privesc lucrurile din alt unghi.
De aceea ii inteleg si pe justitiabili si pe avocati.


Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)