avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Am pierdut din cauza lipsei de interes a avocatului!

Buna, dupa cum spune si titlul, am pierdut o cauza simpla din cauza avocatului :(
Pe langa faptul ca a amanat de 5 ori cauza pentru ca avea alte prioritati, judecatorul a fost extrem de nemultumit pentru ca avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.
Cand l-am cautat dupa pronuntarea sentintei, normal ca pentru el era o noutate ca am pierdut cauza, dar oricum m-a zorit din motivul ca e foarte ocupat, atat mi-a precizat, ca daca vreau recurs, onorariul va fi mai mare !! #-o
Ce pot sa fac!! nu este normal si corect sa ia cineva banii, in baza unui contract in care e specificat ca-mi reprezinta interesul sa scape asa usor!! ce pot sa fac??
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
crina_r, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns
Eu voi depune o sesizare baroului, si vorba dumneavoastra, se va decide daca a actionat cu profesionalism..numai de cate ori a lipsit!! si pe mine ma mintea ca s-a amanat din cauza judecatorului sau din cauza aparatorului, m-am ingrozit cand am descoperit asta in timp ce am studiat dosarul!...
Daca a pierdut procesul probabil ca era mult mai complicat decat va puteti da seama.
De multe ori clientul sustine ca procesul este simplu insa nu este deloc asa...

In fine, procesele simple nu se pierd de avocati...

Aveti la dispozitie variantele expuse mai sus, cu referire la plangerea la barou, dar dupa parerea mea nu aveti nicio sansa sa rezolvati ceva in sensul ca a pierdut procesul.Intotdeauna doar unul din doi castiga...procesul...si nu pot castiga toti...
Nu pot castiga toate partile procesul...

Faptul ca nu s-a prezentat la termene poate constitui o alta problema care va fi analizata de barou si se va analiza in ce masura a fost afectat procesul din acest motiv.

Sfatul meu este ca pe viitor sa tratati procesele cu atentie si tot cu atentie sa va alegeti si avocatul daca sustineti ca nu ati ales avocatul potrivit.

Orice proces este complicat de principiu si daca nu este complicat se poate complica foarte mult pe parcursulul derularii acestuia...asa cum se pare ca s-a intamplat si in cazul dvs...

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Exista posibilitatea plangerii la barou dar (i) o singura plangere nu are urmari prea mari, ci doar din plangeri ale mai multor clienti poate rezulta ca avocatul nu se comporta ca un profesionist (ii) ati putea sa aveti nevoie de un alt avocat pentru a sustine aceasta plangere, iar avocatul respectiv nu e gratis.

Daca v-ati ales un avocat care v-a oferit un tarif foarte scazut, el nu prea isi da interesul. E o vorba: cati bani dai, atata face. Asta nu inseamna ca nu sunt si avocati scumpi care au o multime de clienti si le e greu sa lucreze pentru toti deodata. Dar asta e mai degraba exceptia. In general avocatii scumpi au de unde-si alege ce cazuri vor sa pledeze si cu cate cazuri se ocupa intr-o perioada de timp.
Din pacate, in randurile avocatilor se afla si unii care, din dorinta unor castiguri fara prea multa munca, distrug vise si destine: sunt acei misei, caci altfel nu ii pot numi, care dau mana cu partea adversa si, in schimbul unor sume de bani te fac de pierzi un proces pe care nu aveai voie sa il pierzi. Eu una asa am patit. Asa ca... nu exista padure fara uscaturi. Frumos era sa merg mai departe si sa il reclam pe nenorocit dar obosisem si am renuntat. Acum mai sper doar in dreptatea divina.
Retineti/copiati din dosar motivările instantei din cele ”5 ” Încheieri de ședintă cu privire la ”amânarea” cauzei + motivarea si dispozitivul instantei. Formulati inteligent si depuneti anexând dovezi Baroului plângerea împotriva modului/procedurii defectuos al d-lui avocat, puneti accent deosebit pe ” avocatul la ultima infatisare nu a prezentat ceea ce ne-a cerut chiar si inscris, un simplu mod calcul, pentru ca este vorba de recalcularea unei chirii.”Aceasta este esenta vinovătiei d-lui avocat.Asa după cum v-au răspuns cei de mai înaintea mea, rostul/”rolul” unui avocat este ” Obligatia profesionala a avocatului este una de diligenta si nu una de rezultat. Adica avocatul nu are obligatia de a va castiga procesul, ci doar de a-si face treaba cu profesionalism, in limitele legiii si ale deontologiei.”, citând-o pe d-na avocat ”gerberga”.Nu-i mai citez pe ceilalti distinsi avocati.Curaj si reusită deplină !

Alte discuții în legătură

avocatura o profesie care nu are vreo legatura cu justitia lala2011 lala2011 cred ca toti cei care am avut o problema de rezolvat in justitie ne-am lovit de modul de lucru al avocatilor : plata anticipata a onorariilor , onorarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)
Ce intelegem prin ,,avocat bun'' in procesul civil? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce inteleg oamenii prin ,,avocat bun\'\'?[b]Ma refer la procesul civil.[/b] Este o intrebare la care raspunsul nu este deloc clar.Oare ne-am putea ... (vezi toată discuția)