avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatoria minorului in strainatate cu CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatoria minorului in strainatate cu CI

Buna seara
Minorul posesor de carte identitate are nevoie de pasaport pentru a calatori in tarile UE?
Parintele in a carei intretinere se afla dupa divort, de ce documente insotitoare are nevoie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:37, 15 Aprilie 2013
Poate calatori cu CI.

Sentinta de divort trebuie sa aiba mentiunea definitiva si irevocabila iar in ea sa scrie ca minorul va este incredintat spre crestere si educare sau ca doar dvs. exercitati autoritatea parinteasca, doar asa puteti calatori fara acordul tatalui. Sa o aveti la dvs. in original si sa ii faceti si o fotocopie.
De alte documente nu e nevoie.
Daca aveti de gand sa mergeti in strainatate si sa locuiti pentru o vreme acolo e de preferat sa aveti actele apostilate. Certif de nastere se apostileaza la prefectura iar sentinta de divort la Judecatorie si Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Sentinta necesara la iesirea din tara cu copilul trebuie tradusa? rpc rpc Buna ziua, Copilul minor este in custodia mea, prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pentru a iesi din tara cu copilul am nevoie de ... (vezi toată discuția)