Va rog un ajutor mic: in afara de presedintele asociatiei mai poate altcineva prelua actele toate ale asociatiei la schimbarea de presedinti? Eu stiu ca nu insa... poate ma insel, poate legea spune altceva.
Multumesc, o zi buna!
Alegerea unui presedinte se face in adunarea generala firesc normal si fara a se face o demitere a fostului presedinte.
Firesc este ca din 2 in doi ani (sau alt interval stabilit in statut), in adunarea generala sa se faca alegeri. Pot fi alesi in comitet si ca presedinte aceleasi persoane, pot fi alesi alti membri in comitet, pot fi unii noi si altii realesi... Si acest lucru se intampla fara a discuta de demitere, demisie, destituire s.a.m.d.
Si avand in vedere ca fostul presedinte ca si noul presedinte ales participa la adunarea generala, ei iau cunostinta acolo, direct de hotararile adunarii generala, nemaifiind nevoie ca cineva sa le prezinte procesul verbal ori alt inscris unde sa vada cine a fost ales preserdinte, cenzor...
Noi am schimbat in asociatie vreo 6 presedinti din '90 pana acum si nu am auzit pana acum de vreun PV de demitere a presedintelui. Avem un registru in care se intocmesc PV in timpul adunarii generale, in care se consemnaza ce se discuta, ce se propune, ce se dezbate..., inchindu-se cu hotararile luate in adunare generala.