avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Buna ziua,
As dori, daca se poate, un raspuns clar cu TVA la incasare care, m-a ametit de tot.
Am furnizori care au peste 220000 cifra de afaceri si nu intra in categoria "TVA la incasare". Facturile pe care le primesc de la ei, au TVA deductibil sau trebuie sa astept sa-l deduc atunci cand achit factura? Cu cei mai multi am contracte in care este specificat termenul pana la care se achita factura.Acest termen este trecut si pe factura.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 13:16, 15 Aprilie 2013
Potrivit reglementarilor fiscale, contribuabilii care aplica sistemul TVA la incasare au obligatia sa deduca taxa pe valoarea adaugata din facturile de achizitii numai in momentul in care isi vor plati furnizorii, indiferent daca furnizorii sunt sau nu in sistemul TVA la incasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare CIMPEANU MIRELA CIMPEANU MIRELA pentru o societate care nu aplica sistemul TVA la incasare (are cifra afaceri > 2250000 lei), cum se procedeaza cu colectarea si deductibilitatea la facturi?#-o (vezi toată discuția)
Polemica tva la incasare nicu9999 nicu9999 Buna seara sau dimineata, am avut o polemica cu cineva refiritoare la tva la incasare: eu am o firma care de la 01.01.2013 va plati tva la incasare, - cand ... (vezi toată discuția)
Ghid privind aplicarea sistemului tva la incasare  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]Avand in vedere caracterul de noutate a sistemului de TVA la incasare, care va intra in vigoare la 01 ianuarie 2013, Ministerul Finantelor Publice a ... (vezi toată discuția)