avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului individual de munca

In data de 27.03.2012 ma aflam in incinta societatii unde lucrez fara a fi in timpul programului de lucru. In urma unor discutii cu un coleg s-a ajuns la injurii si in cele din urma la agresiunea fizica a amandurora. In urma acestei actiuni s-a intocmit referat si s-a decis suspendarea contractului de munca pana la data de 15.04.2013 cand are loc intrunirea comisiei disciplinare. Doresc a mentiona ca gestul meu a fost unul de legitima aparare actionand la apararea proprie dupa ce colegul meu a recurs la gestul de violenta adus persoanei mele.
Mentionez faptul ca respectivul coleg are antecedente in situatii de acest gen si se cunoaste caracterul sau impulsiv si totodata agresiv. In plus in afara de aceasta situatie in referatul care s-a facut se imputa si faptul ca nu ma aflam in timpul programului de lucru desi acest fapt il consider neintemeiat deoarece locul actual de munca este un magazin de retail si ma puteam afla acolo ca si simplu client.
In situatia data cum ar trebui sa procedez tinand cont ca nu am recurs decat la autoaparare?
Cel mai recent răspuns: matryxtech2004 , utilizator 16:59, 15 Aprilie 2013
Veti explica in fata comisiei de disciplina cum s-au petrecut faptele si puteti prezenta orice fel de dovezi pe care intelegeti sa le folositi pentru a va proba spusele.
Succes!
@ matryxtech2004

In cursul cercetarii disciplinare prealabile aveti dreptul sa formulati si sa sustineti toate apararile in favoarea dvs si sa oferiti persoanei/comisiei imputernicite sa efectueze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considerati necesare, precum si dreptul sa fiti asistat, la cererea dvs, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru sunteti.
In urma convocarii si a dezbaterilor avute cu membrii comisiei mi s-a adus la cunostinta faptul ca decizia imi va fi comunicata in termen de 5 zile lasand sa se inteleaga faptul ca abaterea a fost una deosebit de grava ceea ce poate duce la incetarea contractului de munca desi eu consider ca nu am facut nimic altceva decat sa imi apar integritatea sanatatii iar colegul meu este un cunoscut in cadrul societatii in situatii conflictuale dar pana la aceasta data nu s-a luat nici o decizie in privinta stoparii iesirilor violente la adresa colegilor sau a colaboratorilor.
Doresc a va intreba daca se poate considera abatere faptul ca mi-am aparat sanatatea pentru ca respectivul coleg ma considera sacul sau propriu de box in acel moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz VAlexxandra13 VAlexxandra13 Buna ziua, Mi-am dus demisia la locul de munca, dar acestia nu au vrut sa o semneze fara sa stau in preaviz 20 zile. Am fost pusa nemotivata, iar apoi am ... (vezi toată discuția)
"santaj" cu desfacere cim pe motive disciplinare Raileanu_george Raileanu_george Va propun spre analiza urmatoarea situatie: Apare o situatie conflictuala intre angajat si manager determinata de lipsa unei delimitari clare in ceea ce ... (vezi toată discuția)