avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE

Buna seara! Sunt mama a doi copii. Unul din copii este decedat iar celalalt traieste. Copilul celui decedat are dreptul la mostenirea mea? Pot sa fac act de vanzare cumparare copilului ramas in viata? Va rog frumos sa ma ajutati cum pot sa rezolv aceasta situatie. Eu as vrea sa fac act de vanzare-cumparare celuilalt fiu.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat CARMEN LAZAR , Avocat 18:37, 15 Aprilie 2013
Cand nu veti mai fi in viata nepotul(copilul fiului decedat) va avea aceleasi drepturi la mostenirea dupa dvs ca si unchiul sau , copilul dvs .
Pina atunci puteti dispune cum doriti de bunurile dvs, chiar si vanzand catre fiul in viata ceea ce nu doriti sa mosteneasca nepotul.
da. puteti face act de vanzare cumparare celuilalt fiu. poate e bine sa fie cu abitatie viagera sau uzufruct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau contract de intretinere cu uzufruct viager? mishuletz mishuletz Bun gasit! Sotul a mai fost casatorit, are un fiu din acea casatorie. Noi nu avem copii impreuna, insa am crescut si intretinut doi nepoti. Am vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Donare apartament droni droni Buna seara Am un unchi care doreste sa-mi treaca apartamentul pe nume, si cat traieste sa locuiasca in continuare in el. Cum e mai bine cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)