avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OPIS CONTRACTE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OPIS CONTRACTE

BUNA ZIUA!

SUNT ADMINISTRATORUL UNEI FIRME MICI DE INTERMEDIERE SI RECENT AM AUZIT DE LA CINEVA CA EXISTA O LEGE CARE MA OBLIGA SA AM UN DOSAR SEPARAT CARE SA CONTINA CONTRACTELE PE CARE FIRMA MEA LE ARE INCHEIATE SI UN OPIS AL ACESTOR CONTRACTE...

1. ESTE ADEVARAT CA SUNT OBLIGATA PRIN LEGE SA AM ACEST DOSAR SEPARAT CU OPIS?
2. CE FEL DE CONTRACTE AR TRBUI SA CONTINA?(PENTRU CA AM CONTRACTE DE FURNIZARE SERVICII- ELECTRICA, VODAFONE, ETC IN CARE EU SUNT CEL CARUIA I SE FURNIZEAZA SERVICIILE SI CONTRACTE DE PRESTARI SERVICII , IN CARE EU PRESTEZ PENTRU ALTE FIRME..CAT SI CONTRACTE DE INCHIRIERE, COMODAT,ETC...)
3.CUM SE FACE ACEST OPIS?(DUPA TIP CONTRACT, DUPA NUMELE PARTENERULUI MEU DIN CONTRACT, ALFABETIC..ETC)

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 23:56, 1 Martie 2009
Sincer eu nu am auzit de asa ceva, dar daca cineva stie sa posteze sa ma lumineze si pe mine.
Oricum in cadrul firmei tr sa ai o anumita ordine asupra actelor si contractelor si e bine pt tine sa ai dosare fdiferite pentru activitatile pe care le prestezi si dosar diferit pentru ce platesti tu. Acestea e bine sa le ai tinute intr-un dulap cu cheie si se poate face si un opis al lor, in care poti sa treci numele contractului nr de inregistrare cand a fost inregistrat despre ce e vb in contratul respectiv, valoarea contractului, cand expira contractul si in ce dosar se afla.
Iti spun toate acestea, deoarece deobicei cand ai audit, daca ai, ei intreba cum unde si ce e cu contractele.
O zi buna.
Din cate stiu eu aici e mai mult o problema de contabilitate, in sensul ca toti prestatorii de serviccii sunt obligati sa tina evidenta contractelor incheiate cu beneficiarii. Treaba cu opisul, asemenea colegei de mai sus, cred depinde de de dorinta fiecaruia de a avea o anumita ordine in evidente.
Av. Adrian Posdarie
va multumesc pentru promptitudine!
Conform Legii nr. 469/2002 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale:
Art. 3. - (1) Partile contractante au obligatia efectuarii tuturor platilor la data scadentei, stabilita conform contractelor.
(2) Partile contractante vor organiza evidenta obligatiilor de plata pe scadente, potrivit contractelor. Astfel, aceasta organizare a evidentei obligatiilor de plata, este interpretata de organele de control in sensul necesitatii constituirii unui opis ce cuprinde datele contractelor incheiatede societate. Totusi sunt pareri contrare in privinta interpretarii in acest sens a acesui articol.......


Desi este extrem de binevenita informatia pe care ne-ati furnizat-o, eu raman totusi la opinia exprimata mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte comerciale flaviana flaviana In ce act normativ as putea gasi precizari referitoare la obligativitatea incheierii diferitelor tipuri de contracte comerciale? De ex am auzit ca e neaparat ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere contract de telefonie mobila lumifatu lumifatu am incheiat telefonic o intelegere cu vodafone la 1 iulie 2010 pe 6 luni fara sa mi se spuna ca daca renunt mai devreme la aceea intelegere voi avea de plata o ... (vezi toată discuția)