avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren mai putin
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren mai putin

Buna seara,mama mea are ca mostenire un teren in suprafata de 4200mp.Vrea sa-mi de acest teren mie si am chemat sa masoare terenul ptr a face actele necesare si am vazut ca in loc de 4200mp sunt aprox 3900mp.De la moartea bunicilor mei (cca20 ani)terenul a fost cam neglijat si vecini au tot mutat gardul putin cate putin si au aparut aceste diferente .Ce ar trebui sa fac pentru a restabili hotarele, cadastrisul zicand sa lasam asa ca nu pot decat prin judecatasi vrea sa depuna actele mai departe.Daca depune actele mai pot fece ceva ptr stabilirea hotarelor ptr cei 4200mp ce au fost initial? Astept un raspuns de la dvs multmesc!
Cel mai recent răspuns: TopoUrban , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:07, 25 Aprilie 2013
va trebui sa deschideti o actiune in granituire indreptata impotriva vecinilor.
Va multumesc!dar va intreb daca dupa ce in cadastru ma inregistrez cu 3900mp mai pot deschide actiune pentru cei 4200mp avuti initial de mama?
Din ce stiam eu, trebuia semnati o hartie prin care renuntati la diferenta de teren pentru a se intabula, dar nu sunt sigur.
Mai intrebati un cadastrist.
o sa fie necesara o declaratie notariala din care sa rezulte ca renuntati la suprafata initiala si sunteti de acord cu suprafata rezultata din masuratori, deci nu mai puteti sa actionati vecinii in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Limita de constructie dintre case si gradini mitachealina mitachealina Vecinul si-a construit casa la o distanta de jumate de metru de casa noastra. Gardu gradinii de vede cu ochiul liber ca este montat pe terenul nostru. As putea ... (vezi toată discuția)