avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu diferente intre releveu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu diferente intre releveu si situatia reala

Buna ziua,

Intentionez sa cumpar un apartament, dar am indentificat o serie de probleme la analiza releveului:

1) Geamurile de la balcon si baie nu sunt evidentiate in releveu, desi exista din constructia initiala a blocului si sunt similare la toate apartamentele din bloc.

2) O debara si un perete (ambele neafectand pereti de rezistenta) apar pe releveu, dar nu exista in realitate (nu au existat din constructie, insa apar pe schita si in cadastru).

Cum se pot remedia problemele de mai sus si in cat timp, astfel incat sa preiau imobilul in regula in momentul semnarii actului de vanzare-cumparare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cpypst , utilizator 22:23, 15 Aprilie 2013
Buna ziua,

Este foarte important sa stim din ce an dateaza blocul, in ce an este intocmit releveul si daca a fost facuta si intabularea apartamentului.
Blocul este finalizat in 1993-1994. Cadastrul a fost facut in 1999, intabularea in 2004.
Am inteles.
Dupa parerea mea, daca nu s-a refact cadastrul fectiv cand a fost facuta intabularea si s-a mers pe vechea schita/vechul releveu, trebuie sa vorbiti cu un cadastrist si sa il intrebati daca se poate face actualizarea documentatiei cadastrale conform situatiei reale (din teren).
Daca sunt indeplinite conditiile si se poate face, asta este solutia dvs.
Asadar, cautati cadastristul priceput.

seara buna,
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Modificare releveu garsoniera, pentru vanzare maneki maneki Buna seara, Doresc sa cumpar o garsoniera prin \"prima casa\" insa am intampinat un obstacol la evaluare. Garsoniera a fost modificata, la modul ca s-a ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut in bataie de joc whatever13 whatever13 buna ziua, am mostenit un apartament micut intr-un bloc comunist vechi de la mama mostenit la randul ei sora ei. cadastrul a fost executat si intabulat in ... (vezi toată discuția)