avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal scris foarte urat incat nu poate fi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal scris foarte urat incat nu poate fi citit-motiv de anulare?

buna ziua, am fost sanctionat in trafic si procesul verbal a fost scris atat de urat incat nu se poate citi continutul lui.
pot depune contestatie si sa cer anularea lui intrucat nu pot sa imi exercit dreptul la aparare din cauza ca nu poate fi citit continutul lui?
Cel mai recent răspuns: Tut_trademark , utilizator 00:16, 16 Aprilie 2013
Nu, bineinteles, dar va poate intreba judecatorul ce ati semnat?
Numai primarul semneza fara sa citeasca.
contestatia intentionez sa o trimit prin posta, trebuie trimisa in plic alaturi de copie dupa proces verbal si act de identitate sau le trimitfara plic? trebuie vreun fel de timbru?
Puneti-le intr-un plic, ca altfel nu se poate, nu vi le primeste posta.
Depuneti plicul cu confirmare de primire.
Plangerea impotriva procesului verbal este scutita de taxa de timbru sau timbru judiciar.
Ideea e scrieti pe plic adresa corecta a instantei sa ajunga plicul, iar in contestatie sa precizati procesul verbal pe care il contestati si de cine a fost emis, asta pe langa motivele dvs.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Francisc Gerber, Avocat
trebuie sa scriu numele agentului constatator sau e destul sa scriu unitatea de politie? intreb ca numele agentului e e chiar asa de citet
Plangerea contraventionala se promoveaza impotriva procesului verbal
Avand in vedere ca la plangere este obligatoriu sa anexati copie dupa PV ,instanta va constata situatia de fapt,eventual poate solicita emitentului copie dupa originalul PV

OG nr 2/2001 Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.
(11) In cazul contravenientilor cetateni straini, persoane fara cetatenie sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, in procesul-verbal vor fi cuprinse si urmatoarele date: seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent.*
(2) Abrogat.*
(3) Abrogat.*
(4) Abrogat.*
(5) In cazul in care contravenientul este minor procesul-verbal va cuprinde si numele, prenumele si domiciliul parintilor sau ale altor reprezentanti ori ocrotitori legali ai acestuia.
(6) In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta.
(7) In momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct in procesul-verbal la rubrica "Alte mentiuni", sub sanctiunea nulitatii procesului-verbal.
__________
*Alineatele (2)-(4) au fost abrogate prin art. II din Legea nr. 357/2003.
- Alineatul (11) a fost introdus prin art. unic pct. 3 din Legea nr. 526/2004.

Art. 17. - Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu.


Alte discuții în legătură

Anulare pv Bobo66 Bobo66 Mi s-a retinut permisul de conducere pt depasire pe linie continua. Agentul a venit cu pv completat si la rubrica obiectiuni unde trebuia sa scriu eu. Este ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta, acte necesare? Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua! Am fost astazi la tribunal pentru a depunde o contestatie impotriva procesului verbal intocmit de politia rutiera.Doamna de acolo era foarte ... (vezi toată discuția)
Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)