avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune prin notar sau in instanta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune prin notar sau in instanta?

Buna seara,
Daca sotul meu trebuie sa faca succesiunea dupa tatal lui (mama decedand in anul 2000 ) decedat sapatamana trecuta, cum ar fi mai bine sa o faca: printr-un notar sau in instanta ? (sunt doi frati care se inteleg, dar am citit pe internet ca in instanta ar fi mai ieftin decat la notar prntru ca se pot returna anumite taxe de timbru etc.). In instanta este necesar angajarea unui avocat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:33, 20 Aprilie 2013
Daca succesibilii se inteleg costurile si timpul sunt mai reduse la notar Decat in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa la succesiune Andreea&M Andreea&M Bine v-am gasit. Am si eu o nelamurire cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in martie 2008, iar eu, mama mea impreuna cu sora si fratele am facut ... (vezi toată discuția)
Mostenire brokenangel brokenangel Va rog ajutati ma sa iau o hotararare . Suntem 4 frati, mama a decedat iar tatal meu, locuieste cu chirie deoarece nu se poate intoarce la locuinta ... (vezi toată discuția)
Succesiune la notar sau la avocat? cristyana cristyana Tatal meu a decedat in urma cu trei luni si impreuna cu fratele si mama mea am hotarat sa facem succesiunea. Intrucat parintii mai detineau mai multe imobile, ... (vezi toată discuția)