avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va rog ajutati ma sa iau o hotararare .
Suntem 4 frati, mama a decedat iar tatal meu, locuieste cu chirie deoarece nu se poate intoarce la locuinta proprietate personala ( sufera enorm ) .
Inainte de a deceda mama si a exprimat dorinta ca tot ceea ce ii apartine sa treaca pe numele meu iar tatal meu a fost de acord in totalitate cu acest lucru eu fiind singura care ii ajuta cu tot ce aveau nevoie . Din motive financiare si care au tinut de timp, nu am ajuns la notariat pentru a vedea ce era de facut . Intre timp mami a decedat . Au trecut 3 ani de cand mami nu mai este , Fratii mei stiu despre dorinta mamei ( ei nu au fost langa parinti decat cand era ceva de luat si de aici decizia parintilor de a ma lasa pe mine cu tot ce detineau - nu au facut scandal si nici altceva pentru ca nu isi permit financiar si sunt constienti ( sper) ca nu au nici un drept cata vreme nu le a pasat de nimic) . Acum au inceput sa racaie si sa intrebe ce am de gand ca ei au si ei drepturi ( casa parintilor nu este vreo valoare imensa ci mai mult sentimentala pentru mine - este la tara si e o darapanatura pentru ca in astia 3 ani nimeni nu a mers acolo iar fratiorilor mei nu le a pasat nici macar de impozit sau altceva ..dar vor drepturi..) tatal meu doreste sa mergem la notar sa imi lase partea lui si ar vrea sa vindem .De la tata am procura notariala sa ma pot ocupa in numele dansului de tot ce tine de persoana dansului si nu se pune problema de nimic in ce il priveste .
Care este cea mai ieftina , mai usoara si mai sigura metoda ?!
Va multumesc din suflet .
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:49, 25 Ianuarie 2020
1. Intai dezbateti succesiunea, dupa care tatal, fratii daca vor pot da cedare in favoare dvs. nu se poate trece direct. Fiecare dintre cei 3 frati cat si tatal au cota dupa mama, trebuie sa va cedeze cota lor dvs.
care ar fi costurile in instanta pentru un proces ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incrrcati intai la notar ,costurile în instanta o sa fie mai mari decât la notar deoarece cuprind taxă timbru,onorariu av,onorariu expertize pt evaluare imobile etc.Faptul că frații au fost de acord cu jumătate de gură și ca mama dvs si-a dorit sa va lase dvs nu are nici o valoare juridică.Daca nu sunt de acord la notar atunci consultați un av si demarati demersurile în instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este dezbaterea succesiunii după mama. Fără această, nimeni nu poate face nimic.
Discutați deschid și direct cu frații dvs, care ce dorește.
Situația cea mai simpla si ideală, ar fi ca frații să renunțe la succesiunea mamei, să rămâneți moștenitori dvs si tata, iar ulterior tata sa va transmită cota sa. Fie printr-un contract de donație, fie de întreținere, fie de vânzare, cu condiția să îi achitați un preț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu unul din parinti in viata DrDCN DrDCN Buna ziua. Daca tatal meu a murit acum multi ani si mama inca este in viata , se poate ca partea ce ii revine mamei sa mi-o dea mie din dorinta ei ? ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)