Buna ziua !
Am si eu o intrebare , daca dau o firma care are probleme , datori , amenzi dari la stat neplatite etc si altcineva preia firma cu toate astea , vechiul administrator mai are vre-o raspundere? Se poate face acest transfer ?
evident ca raspunde pentru actele savarsite pana la revocarea sa, acest tip de actiune nu este recomandabil, este adevarat se practica inca, este evaziune fiscala, deja exista practica judiciara in acest sens, intrucat s-au facut sute de mii de astfel de cesiuni in vederwea ascunderii si sustragerii de la plata taxelor. Va sugerez insolventa, aveti in vedere si bancruta simpla stabilita de legea insolventei.
Totusi nu inteleg cum poate raspunde? Datoriile sunt ale persoanei juridice si odata transferata posesia persoanei juridice, datoriile raman ale persoanei juridice. Cel care preia activele societatii si implicit administrarea acesteia isi ia obligatia de a achita datoriile si poate are un plan de management care sa revigoreze firma . Nu va ganditi ca este vorba de sume astronomice, toate datoriile cumulate nu cred ca depasesc 30.000 ron cu penalizari de intarziere cu tot. Intentia nu este de ascundere sau sustragere, eu pur si simplu nu mai pot , nu ma mai descurc
am facut o trimitere catre legea insolventei, nu intamplator sa stiti ca rolul primordial al acesteia este de protectie, mai ales ca "nu mai puteti..' cu planul de management al noului administrator, va intreb daca nu ati fi obosit ati prelua o societate cu 30.000 lei datorii, asa de dragul istoricului de activitate sau este si o firma relativ noua ?
Firma este relativ noua, nu este vorba de istoric , este vorba de activitate, stiu ca politica forumului/siteului este sa nu intram in detalii, sa dam nume etc asa ca la modul general va pot spune ca in obiectul de activitate al firmei este o activitate care necesita obtinerea de autorizatii speciale, pe care firma le-a obtinut , autorizatii care au necesitat anumite investii , taxe de autorizare , dosare in vederea obtinerii autorizatiilor etc , adica nu predau doar datorii , o firma falimentara cum ati sugerat
ok daca asa stau lucrurile si cesionarul achita aceasta creanta, considera ca va avea beneficii preluand societatea cu acele autorizari de care vorbiti, personal eu nu am nimic impotriva, va urez succes!