Vă rog să mă ajutaţi, dacă ştie cineva:
Un contabil autorizat dacă ţine contabilitate la o firmă X dacă poate să fie şi administratorul acestuia ?
Care este baza legala?
Mulţumesc.
Nu se poate datorita incompatibilitatii.
Ordonanta nr. 65/1994 din 19.08.1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, actualizata si modificata.
"Expertilor contabili si contabililor autorizati le este interzis sa efectueze lucrari pentru operatorii economici sau pentru institutiile la care sunt salariati si pentru cei cu care angajatorii lor sunt in raporturi contractuale ori se afla in concurenta. De asemenea, le este interzis sa efectueze lucrari pentru operatorii economici, in cazul in care sunt rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv sau soti ai administratorilor. "
Mulţumesc pentru răspuns. Tot nu mi-e clar ceva, dar treb.să citesc atent şi Ordonanţa nr.65.
Contabilul autorizat lucreaza independent pe baza contract.prest. pentru firma aceasta.Nu există ninci un grad de rudenie,nimic, numai raportul de prestator - client.Firma vrea să denumească pe acest contabil ca administrator al firmei sale, dar contabilul să efectueze şi munca prestată mai inainte. Este posibil acest lucru?
Semnare bilant
piciorusm
Am caliatea de expert contabil dar sotul meu are o societate comerciala.Daca ma angajez la firma lui cu norma de 1ora,pe functa de contabil sef, pot semna ... (vezi toată discuția)
Expert contabil
huleaclaudia
Sunt asociat unic la un SRL (activitate prestari servicii). Pot sa inchei contract in vederea tinerii contabilitatii in calitate de expert contabil cu aceasta ... (vezi toată discuția)