avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Audiere martor in apel, proba admisa pentru intimat. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Audiere martor in apel, proba admisa pentru intimat. Se poate?

Pe scurt:
Partaj intre 2 fosti soti. S-a teminat fondul. S-a dat o sentinta. A declarat apel numai una din parti (parata reclamanta). Cealalta parte,(reclam parat),n-a declarat apel, n-a facut apel incident (de aderare), n-a depus nici macar intampinare la apelul declarat de apelanta (parata, reclamanta).
In apelul declarat (de parata reclam) s-a cerut admiterea probelor cu inscrisuri, audierea unui martor,suplimentarea interogatoriului, efectuarea unei noi expertize pt. imobil. Instanta de apel, a admis toate aceste probe pentru apelanta.
Partea adversa,adica intimatul, a cerut oral, admiterea audierii unui martor si instanta i-a admis.
Se poate asa ceva? In conditiile, in care intimatul, n-a aderat la apel, n-a facut intampinare. Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: stancescua , utilizator 10:50, 16 Aprilie 2013
Buna ziua,
in situatia in care nu ati depus intampinare, aveti dreptul la contraproba, mai exact daca partea adversa a solicitat proba cu 1 martor si a fost incuviinta, instanta va incuviinta aceeasi proba si pentru partea adversa.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din proba cu martor stancescua stancescua Pe scurt va descriu situatia: Partaj fosti soti. S-a terminat fondul dandu-se o sentinta. Apel a facut numai parata(fosta sotie). Reclamantul (fostul sot) nu ... (vezi toată discuția)
Probele propuse de reclamant pot fi folosite si de parat? CristescuD CristescuD Reclamantul a propus o anumita proba, iar mie ca si parat imi foloseste in dovedirea unei stari de lucruri acea proba. Pot sa o atasez si eu la doar in ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces civil paratul nu a fost prezent la primele ... p649 p649 Daca intr-un proces civil paratul nu a fost prezent la primele 3 termene din motive medicale si instanta deja s-a pronuntat asupra competentei si a incuviintat ... (vezi toată discuția)