avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti cu ce articol din Codul muncii sa inchei un contract la un angajat care a facut cerere pentu pensionare anticipata.
Multumesc.
O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 16 Aprilie 2013
Art. 56 alin. 1 lit c), la data comunicarii deciziei de pensie.
La data comunicarii decziiei dce pensionare anticipata, c.i.m. inceteaza de drept conform art.56 alin.1 lit.c C.mun.
ratfelicia a scris:

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti cu ce articol din Codul muncii sa inchei un contract la un angajat care a facut cerere pentu pensionare anticipata.
Multumesc.
O zi frumoasa.

Ma scuzati, am uitat sa mentionez ca salariatul nu mai vrea sa lucreze, pana la primirea deciziei de pensionare
In acest caz, poate face cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim rodica_ignat rodica_ignat Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)