avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintari cu dosar penal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintari cu dosar penal

Buna ziua , in urma depistarii de catre angajat a disparitiei unui bun aflat in gestiunea salariatului , s-a intocmit raport de eveniment , s-a prezentat organul CFG pentru verificare , vreau sa aflu daca organul cercetator poate sa fie si lider sindical . In dosarul intocmit de CFG sau scris multe neadevaruri care sunt false si nu sunt prevazute in fisa postului . In urma terminarii controlului i s-a inputat contravaloare bunului , salariatul fiind amenitat cu dosar penal si in cele din urma retrogradat .

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 17 Aprilie 2013
S-a constatat de catre cine vinovatia salariatului ?
De catre directorul intreprinderii,mentionez ca in perioada depistarii disparitie bunului salariatul efectua serviciul conform graficului in alta unitate.In cazul retrogradarii salariatul poate uza concediu de odihna ,sau concediu medical fara sa se prelungeasca perioada de retrogradare ?
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
ucozer1, utilizator
Vinovatia sau nevinovatia nu o poate constata o singura persoana, in principiu ... se constituie o comisie de disciplina care va efectua o cercetare si , in urma, efectuarii cercetarii se poate stabili daca se aplica sdau nu o sanctiune salariatului.

Sa inteleg ca , comisia a fost formata numai dintr-o singura persoana ?
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Comisia a fost formata din 2 persoane (1 rezivor contabil II si un casier cu atributii de rezivor contabil)
NU prea inteleg cu o persoana a decis peste o comisie ... insa dvs aveti dreptul sa contestati in instanta decizia luata de catre angajatorul dvs.

Alte discuții în legătură

Decizie de retrogradare Lazear Lazear In urma cercetării disciplinare, pe numele unui salariat s-a dat decizie de retrogradare, omul a adus concediu medical, apoi si-a luat concediu de odihnă. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - penalizare salariat Cristina Ifrim Cristina Ifrim Va rog sa ma ajutati sa-mi comunicati daca un salariat care trebuia ca cu data de 01.10.2008 sa efectueze o penalizare pentru abatere disciplinara - 60 zile ... (vezi toată discuția)
Co corespunzator anului 2012, obligata sa-l uzez in 2013 si platit corespunzator unei 1/2 de norma-acum sunt si in pensie de gradul iii Angela_b1260 Angela_b1260 Buna ziua Am cateva nelamuriri legate de CO-ul meu neuzat si va rog sa ma ajutati: Incepand cu 01.02 2012- pana la 31.07. 2013 am fost in ... (vezi toată discuția)