Buna ziua. Sunt intr-o relatie de concubinaj de 6 ani in urna careia a rezultat o fetita, acum in varsta de 4 ani. Relatia cu tatal copilului s-a degradat si doresc sa ne separam. S-a ajuns in momentul in care nu ne mai intelegem iar tatal se agata de copil, incearca sa-l instige impotriva mea spunandu-i ca sunt nebuna, mincinoasa, ca-i vreau raul, etc. Am parasit casa acestuia (nu am buletin pe adresa lui) impreuna cu copilul si vreau sa stiu ce sanse am sa obtin custodie exclusiva avand in vedere jocurile murdare practicate de acesta. Mentionez ca a si lovit copilul, lucru dovedit la psiholog. Multumesc.
In privinta autoritatii parintesti exclusive sansele sunt reduse insa nu este imposibil.
De aceea, puteti incerca sa solicitati custodia exclusiva chiar daca nu ati obtine in mod normal...
Trebuie sa va pregatiti de judecata si dupa proces veti afla in concret.
Din pacate, eu tot nu vad motive!
E regretabila violenta, insa nu e motiv ca acel parinte sa nu spuna ceva privitor la cursurile curiculare ale copilului sau. sau despre sportul pe care e de acord sa-l urmeze. Sau nu inseamna ca nu poate vedea copilul intr-un anumit cadru, scolar sau nu... sa vina la sedinte, sa primeasca informatii medicale despre copilul sau etc. Cu ce impieteaza asta?
Deci, pt dvs., agresiunea fizica sau alienarea parentala nu ar fi motive serioase pt. ca tatal sa nu ramana singur cu copilul! Ce v-ar trebui mai mult? Cum credeti ca eu ca mama pot accepta situatia in care tatal sta cu copilul ore sau zile si stiu ca o loveste pt. ca plange sau sa stiu a o influenteaza negativ in privinta mea spunandu-i ca sunt "nesanatoasa", "mincinoasa", etc. Lucrurile acestea s-au intamplat chiar si In prezenta mea. Dvs. Imi spuneti, totusi ca trebuie sa accept toate astea pr. ca sunt... nimicuri, nu? Chiar vreti sa ma Convingeti ca asa se educa un copil? Interesant mod de a gandi...