avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cui i se incredinteaza copilul rezultat dintr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cui i se incredinteaza copilul rezultat dintr-o relatie de concubinaj?

Buna ziua. Sunt intr-o relatie de concubinaj de 6 ani in urna careia a rezultat o fetita, acum in varsta de 4 ani. Relatia cu tatal copilului s-a degradat si doresc sa ne separam. S-a ajuns in momentul in care nu ne mai intelegem iar tatal se agata de copil, incearca sa-l instige impotriva mea spunandu-i ca sunt nebuna, mincinoasa, ca-i vreau raul, etc. Am parasit casa acestuia (nu am buletin pe adresa lui) impreuna cu copilul si vreau sa stiu ce sanse am sa obtin custodie exclusiva avand in vedere jocurile murdare practicate de acesta. Mentionez ca a si lovit copilul, lucru dovedit la psiholog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:29, 18 Aprilie 2013
Doamna, cred ca va referiti la mine.
Eu, raportat la legislatia de azi, cred ca nu sunt motive legale. Nu am zis despre seriozitatea lor nimic. Nici nu m-am exprimat prin aplaudarea melodioasa a unor astfel de metode de a trata copiii. Pe mine nu m-a intrebat nimeni daca acel parinte procedeaza corect si, deci, nu m-am exprimat privitor la educatia pe care el intelege sa o aplice copiilor lui.

Eu cred ca, legal, nu sunt motive sa indepartati copilul de parintele lui; cred ca, legal, acel copil are doi parinti, ca legea spune ca are dreptul sa fie crescut de ambii si, din cele relatate, imi pare acea violenta ca un incident.
Poate ca nu e, insa nu mi-ati adus argumente ca ar fi un model, v-ati limitat la a va minuna de modul meu de gandire. In fata judelui, asta nu ajuta; v-ar fi ajutat sa cititi intrebarea colegei si sa dati detalii despre violenta despre care vorbiti.
Situatia juridica depinde de foarte multe detalii care pot rasturna impresia creata initial; eu dau aici cate o parere superficiala bazata pe lege, caci nu cunosc multe detalii. Poate ca, la o analiza concreta, lucrurile vor sta altfel. La cate stiu, atata va pot spune.
loredana2008 a scris:

Deci, pt dvs., agresiunea fizica sau alienarea parentala nu ar fi motive serioase pt. ca tatal sa nu ramana singur cu copilul! Ce v-ar trebui mai mult? Cum credeti ca eu ca mama pot accepta situatia in care tatal sta cu copilul ore sau zile si stiu ca o loveste pt. ca plange sau sa stiu a o influenteaza negativ in privinta mea spunandu-i ca sunt \"nesanatoasa\", \"mincinoasa\", etc. Lucrurile acestea s-au intamplat chiar si In prezenta mea. Dvs. Imi spuneti, totusi ca trebuie sa accept toate astea pr. ca sunt... nimicuri, nu? Chiar vreti sa ma Convingeti ca asa se educa un copil? Interesant mod de a gandi...

Daca tatal exercita agresiuni fizice aveti deschisa calea unei plangeri penale.Doar ca va trebui dovedit.
In conditiile in care s-ar pronunta o condamnare penala s-ar ajunge si la rezultatul scontat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia totala a minorilor Meli36 Meli36 Ce înseamna incredintarea minorilor in cestere si educatie? Asta nu însemna custodie totala? (vezi toată discuția)
Custodie totală. Utilizator0405 Utilizator0405 Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai ... (vezi toată discuția)
Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)