avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe salariu executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe salariu executare silita

Buna ziua
Am primit o instiintare in care mi se vor bloca toate conturile bancare pt neplata unui credit. Ideea e ca conform articolullui 39 legea 188 onorariu maxim este de 10% pana in 50.000 ron...eu am peste 50.000 credit restant la care se mai adauga 3% ce depaseste suma ideea e ca am calculat si mi au oprit mult mai mult decat era normal...Mai sunt curios in cazul meu e posibil sa mi blocheze toti bani sau trebuie sa mi ia doar o cota parte din salariu??..In plus nu m au chemat la judecatorie sa discutam daca sunt de acod sau nu stiu sa gasim o solutie...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 17 Aprilie 2013
Nu aveati de ce sa fiti chemat la judecatorie.

Puteti face contestatie la executare, daca considerati ca onorariul e prea mare si sa solicitati reducerea acestuia.

Succes!
Pai si e normal sa mi opreasca tot salariul??...
Nu-i normal, veti avea poprire doar pe 1/3 din salariu.
Blocarea conturilor bancare e o alta forma de executare. Va trebui sa faceti dovada ca in cont va intra restul de salariu si sa solicitati deblocarea contului cat sa va puteti ridica salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire venituri bliss21 bliss21 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu ... (vezi toată discuția)
Poprirea pe salriu ca girant- urgent traiminromania traiminromania Buna seara!Am 26 de ani.SUnt administrator al unei firme dar doar in acte pentru ca , de fapt, administrator e mama mea.In anul 2007 mama mea a facut o linie ... (vezi toată discuția)
Auto smart28 smart28 buna ziua, as vrea sa cumpar o masina la mana a doua si as dori sa o trec pe numele sotie deoarece eu am un credit la o banca pe care nu l-am achitat si a ... (vezi toată discuția)