avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... chemare in judecata a unei persoane decedate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

chemare in judecata a unei persoane decedate

buna seara,as vrea sa intreb daca se poate un specialist,daca se poate da in judecata o persoana decedata?Reclamanta cere instantei o hotarare prin care ea sa intabuleze casa si terenul defunctului si are c,v.cu clauza de intretinere scris cu mina ei,semnat de 2 martori si de defunct,pret nu este in contract in bani,ci pretul instrainarii ar fi fost intretinerea,nu are o data cand ar fi mers la notar sa autentifice acel act,este facut in 1 exemplar,scrie in acel contract.Reclamanta l-a dat in judecata pe defunct in decembrie anul trecut,cu toate ca decesul a survenit in septembrie,tot anul trecut.Defunctul are mostenitori,reclamanta stia cum sa ia legatura cu ei,dar totusi l-a dat in judecata pe defunct,spunand in cerera ei catre judecatorie,ca de aceea nu s-a dus la notar sa autentifice acel act scris cu mina,caci paratul a murit.Mentionez ca avea si timp si bani sa faca acest demers,din iunie cand s-a facut acel contract pina in septembrie,pana ce a decedat presupusul vanzator si dupa mine trebuia sa se grabeasca cu autentificarea acelui act scris cu mana deoarece anul trecut deja prin februarie a stiut reclamanta ca presupusul vanzator poate sa moara la orice ora din cauza cancerului de care sufera presupusul vanzator.Reclamanta a fost iubita presupusului vanzator,dar nu traiau impreuna,ci doar se vizitau reciproc si in lunile de iarna presupusul vanzator petrecea timp mai indelungat la adresa reclamantei.deci in consecinta se poate da in judecata o persoana decedata sau intervine exceptia lipsei calitatii procesuale?multumesc pt.raspuns anticipat si scuze ca am mentionat de mai multe ori cuvintele;presupusul vanzator,caci numai stiu cum sa-l numesc sa nu fie prea complicat descrierea cazului.
Cel mai recent răspuns: laci72 , utilizator 10:29, 17 Aprilie 2013
Nu poate fi data in judecata o persoana decedata, aceasta neavand capacitate procesuala.

Actiunea ar trebui respinsa pt ca la data introducerii actiunii paratul era deja decedat. Instanta nu ar trebui sa permita precizarea actiunii la acest moment prin introducerea in cauza a mostenitorilor.
Multumesc d-na avocat din toata inima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere sub semnatura privata laci72 laci72 Buna seara am o intrebare si multumesc anticipat daca raspunde cineva stiind raspunsul sigur.Tatal meu a decedat anul trecut suntem 3 frati mostenitori pe o ... (vezi toată discuția)
Constatarea dreptului de proprietate davidescu davidescu Buna ziua . Sunt nou inscis al forumului si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : sunt mostenitorul unui defunct care in anul 1966 a vandut un teren ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in mostenire laci72 laci72 Buna seara as avea o intrebare,daca stie cineva raspunsul as multumi foarte mult.Suntem 3 frati care am semnat la notar declaratii de acceptare a mostenirii ... (vezi toată discuția)