avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Termen de plata concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Termen de plata concediu medical

buna ziua. as dori sa stiu cind se plateste concediul medical: la data cind se platesc salariile sau se poate plati cind vireaza casa de sanatate banii pentru concediul medical.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 09:54, 17 Aprilie 2013
Potrivit art. 36 din OUG 158/2005:

(3) Plata indemnizatiilor se face lunar de catre:
a) angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B;
b) institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurari de sanatate, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (2) si pentru persoanele prevazute la art. 23 alin. (2) si la art. 32.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua As dori si eu o lamurire cu privire la plata concediului medical mentionez ca sunt insarcinata si sunt in concediu de risc maternal firma la care ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical d_cristina76 d_cristina76 buna ziua as vrea si eu sa stiu care ar fi motivele pentru care un angajator nu plateste concediu medical in conditiile in care acesta l-am dus la timp (vezi toată discuția)