avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Termen de plata concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Termen de plata concediu medical

buna ziua. as dori sa stiu cind se plateste concediul medical: la data cind se platesc salariile sau se poate plati cind vireaza casa de sanatate banii pentru concediul medical.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 09:54, 17 Aprilie 2013
Potrivit art. 36 din OUG 158/2005:

(3) Plata indemnizatiilor se face lunar de catre:
a) angajator, cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (1) lit. A si B;
b) institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurari de sanatate, pana la data de 10 a lunii urmatoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguratii prevazuti la art. 1 alin. (2) si pentru persoanele prevazute la art. 23 alin. (2) si la art. 32.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii cm RocsanaP RocsanaP Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cristinaioana27 cristinaioana27 Buna ziua As dori si eu o lamurire cu privire la plata concediului medical mentionez ca sunt insarcinata si sunt in concediu de risc maternal firma la care ... (vezi toată discuția)
Neplata concediu medical d_cristina76 d_cristina76 buna ziua as vrea si eu sa stiu care ar fi motivele pentru care un angajator nu plateste concediu medical in conditiile in care acesta l-am dus la timp (vezi toată discuția)