avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot achita sulta unei persoane decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot achita sulta unei persoane decedate

Buna ziua,
In urma unei sentinte civile, s-a stabilit ca trebuie sa platesc catre o persoana implicat in proces, o suma de bani (SULTA). Problema pe care o am e aceea ca aceasta persoana a decedat, iar mostenitorii lui nu au bani sa faca succesiunea. Va intreb daca exista o solutie la notariat sau la un executor judecatoresc pentru a plati totusi aceasta suma si a putea face actele pe mai departe - cadastru si intabulare FARA SARCINI). Multumesc si astept cu mare interes raspunsurile Dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:42, 20 Aprilie 2013
Cred ca ar fi bine sa mergeti la un executor judecatoresc.
Este posibil sa achitati suma de bani datorata si acesta sa o consmneze pe numele sau la dispozitia creditorului si sa instiinteze mostenitorii.
Mostenitorii pot sa dezbata succesiunea numai pt a elibera certificat de calitate de mostenitor care stabileste calitatea si numarul si cotele mostenitorilor, ulterior suplimentand cu bunuri masa succesorala. Asa ati putea consemna banii pe numele acestora. Certificatul de calitate nu este costisitor, aprox.200 de Ron .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cristinapit cristinapit Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la demersurile procedurii de succesiune. In urma decesului tatalui meu am ramas mostenitori eu, fratele meu si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)
Va rog mult un sfat,vanzare teren dienusa dienusa suntem 2 frati,parintii decedati,mama decedata ultima,impreuna au cumparat terenuri aprox de 40 ani,nici un teren nu a fost intabulat pe numele lor,provin ... (vezi toată discuția)