avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Contructie case individuale pe teren in indiviziune
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Contructie case individuale pe teren in indiviziune

Buna ziua,
Cazul este urmatorul: Am cumparat in indiviziune cu inca doua persoane un teren si dorim sa construim pe acesta trei locuinte separate.
Problema intervine la urbanism, unde cei de acolo ne-au spus ca nu se poate si trebuie sa construim "la comun".
Exista vreo procedura legala care ne-ar permite sa construim pe acest teren (fara sa iesim din indiviziune) trei locuinte separate, proprietate individuala a fiecarei persoane?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 08:10, 19 Aprilie 2013
Daca vi se va da autorizatie de construire, nimic nu va impiedica sa construiti pe un teren trei case. Terenul fiind in indiviziune, cele 3 case vor fi si ele in coproprietate in cotele terenului. Dupa intabularea celor 3 constructii in coproprietate a tutoror celor implicati, fie puteti face un partaj de folosinta, in care sa stipulati ca terenul il utilizati in comun, dar constructiile individual fiecare familie, fie dezmembrati si partajati, astfel incat sa primeasca fiecare un lot de teren cu casa aferenta.
La partajul de folosinta aveti ca dezavantaje ca veti fi tot coproprietari, ca bancile accepta in garantie doar intregul, nu o casa individuala, precum si faptul ca aceste partaj de folosinta este un act temporar, oricare dintre coproprietari putand sa se razgandeasca oricand, cerand partajul definitiv.
La dezmembrare si partaj (definitive) costurile sunt ceva mai mari, implica noi masuratori cadastrale, avizare OCPI si actele in sine la notar. Trebuie sa aveti grija sa asigurati acces de la casa la drumul public, pentru fiecare dintre cele 3.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si iesire din indiviziune lyly78 lyly78 buna seara ! am mostenit o casa cu teren impreuna cu fratele meu . curtea unde este casa este in indiviziune cu inca 2 proprietari(curte comuna la 3 familii) . ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare sau iesire din indiviziune? vida vida Buna ziua, Detinem in coproprietate un teren intravilan ( D 24 m) pe care dorim sa-l dezmembram in 2 loturi egale ca sa stim fiecare partea ce ii ... (vezi toată discuția)