avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot pleca fara preaviz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot pleca fara preaviz?

In ce conditii imi pot da demisia fara preaviz? Am CIM pe postul de contabil insa m-au pus sa incasez si bani de la clienti. Am fost pacalita de un client cu 500 roni. Lucrez 8 ore/zi, contractul este pe 4.. psi n-am semnat niciodata, firma nu este in regula deloc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 23 Mai 2013
Puteti demisiona fara preaviz, potrivit art.81 alin.8 C.mun., in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. ...
Ei vor sa-mi opreasca cei 500 lei din salariu. Eu am zile de concediu neluate + zilele lucrate.Cum imi i-au banii? Multumesc!
Care este termenul legal si corect de preaviz in care salariatul cere desfacerea cim prin acordul partilor conf art 55 lit b. Multumesc
@ irinuca123

Nu au niciun drept sa va retina din salariu daca nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens.

@ bigi
In cazul incetarii c.i.m. cu art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz.
Cum fac cererea de demisie? "...........avand functia de Contabil la societatea/compania condusa/administrata de dumneavoastra,  SC x SRL , va rog sa imi aprobati prezenta cerere de demisie incepand cu data de 18.04.2013, respectand prevederile Codului Muncii. Demisionez fara preaviz, potrivit art.81 alin.8 din Codul Muncii.
Va multumesc ."
Ce trebuie sa mai mentionez?
Cererea o fac in 2 exemplare,unul ramane la mine, unul la ei?
Au posibilitatea sa nu-mi aprobe demisia?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Demisie as dori sa plec din firma fara preaviz mihaela34dav mihaela34dav Ma numesc Mihaela si as dori sa stiu cum pot sa fac o cerere de demisie la zi pentru ca nu mai vreau sa lucrez la aceasta firma comerciala .Am gasit in alta ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)
Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)