avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... control
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

control

buna ziua.
intrebarea mea este urmatoarea:
pentru a se face un control ( dnei administrator ) cati locatari trebuie sa fie de acord cu acest lucru. este suficient 1 locatar? si unde anume trebuie sa ne adresam pt acest lucru? la CECAR cumva?
as dori mai multe lamuriri in legatura cu un eventual control facut administratorului. cine face controlul, cum se face, cat dureaza etc?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:11, 27 Februarie 2009
Controlul administratorului se face de catre comisia de cenzori.
si comisia de cenzori?
vasileroman a scris:

Controlul administratorului se face de catre comisia de cenzori.
acesta este doar controlul intern al asociatiei, domnule avocat.
exista institutii abilitate care pot face controlul acestora (administratori si cenzori) care aplica si sanctiuni in cazul in care se gasesc nereguli, proportional cu gravitatea acestora
Depinde ce doriti sa fie verificat: autenticitatea actelor, legalitatea intocmirii listei de intretinere, utilizarea si completarea corecta a registrelor, gestiunea, etc, ?
Daca aveti dubii, solicitati la presedinte sa stabileasca o zi in care sa va intalniti cu cenzoru, cu administratorul si avand documentele sa incercati sa lamuriti situatia pe cale amiabila.
Daca vreti o verificare a actelor va puteti adresa primariei si aceasta functie de personalul pe care il are, va poate ajuta sau nu.
Daca vreti o expertiza contabila, aceasta poate fi facuta de primarie daca are personal specializat si contra cost si numai la solicitarea presedintelui comisiei de cenzori a blocului dv.
Daca doriti o expertiza contabila platita cu banii dv atunci angajati un expert contabil judiciar, autorizat CECCAR, pentru ca solutia data sa fie proba in instanta.
Daca sunteti sigura ca este o delapidare faceti plangere penala.
De durat? depinde ce varianta alegeti.
Succes!
Perfect de acord, dar toate au un inceput!?

Alte discuții în legătură

Mandatarea presedintelui Cristian_1011 Cristian_1011 Buna ziua , Am si eu o intrebare in legatura cu articolul 27 litera d) \"mandateaza comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)
Preluare asociatie de locatari fasicelena fasicelena am preluat de curand , ca presedinte, de voie, de nevoie, Asociatia de Locatari a blocului in care locuiesc. Mi s-au predat toate documentele aferente( ... (vezi toată discuția)