avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

timbru de mediu

Va salut cu respect si le multumest celor care ma poate ajuta si pe mine in legatura cu taxa de mediu.Am cumparat o masina la inceputul lui Ianuarie nu stiam ca trebuie sa platesc aceasta taxa de mediu,am facut toate actele necesate ;am inscriso pe nulele meu la financiar,am facut autenticitatea si cand am fost la politie sa o inscriu pe numele meu mi-au cerut dovada ca am platit taxa de mediu.Am fost la ANAF am depus o cerere pt stabilirea taxei dupa o saptamana am luat rezultatul am ramas uimit ma costa mai mult decat am dat pe masina am inceput sa ma interesez cum este cu taxa si cineva mi-ai zis sa mai astept ca inca se mai dezbate in parlament etc.Dupa 15 aprilie sa aprobat noua taxa(surpriza)de ce ii zic asa pt ca pe 18 aprilie am intrat pe net si mi-am calculate singur taxa pe calculatorul de la ANAF si mia dat o suma de 1500 lei am zis asta e este la jumate fata de cealalta saptamana asta am fost iar la autenticitate am depus iar crere pt calcularea taxe SI aici este surpriza ca taxa este aceasi ca cea din anul trecut.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac si care ar fi rezolvarea in aceasta situatie.Si ce pot pati daca nu o mai inscriu la politie?Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Decalex.ro , Avocat 11:00, 18 Aprilie 2013
Legea timbrului de mediu prevede ca atunci cand taxa are o valoare f mare raportat la valoare masinii se paote solicita o reducere a taxei. Insa nu se arata daca pe cale administrativa sau judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achizitionat o masina fara plata taxei de mediu cristian_91 cristian_91 Bunaziua am cumparat o masina rulata in romania dupa septembrie 2007 a fost prima inmatriculare la vanzarea acesteia mi sa emis o adeverinta de la anaf ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune auto bgd_doru bgd_doru Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2013 si inca nu s-a facut taxa de succesiune. Suntem 3 mostenitori: sotia si 2 copii. Au ramas mai multe, insa nu doresc ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu babetoo babetoo daca ma puteti ajuta : m-am adresat Finantelor pt. eliberarea unei dovezi referitoare la taxa de prima inm., acolo mi s-a spus ca nu apare ca a fost platita ... (vezi toată discuția)