avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune auto

Buna ziua,

Tatal meu a decedat in 2013 si inca nu s-a facut taxa de succesiune. Suntem 3 mostenitori: sotia si 2 copii. Au ramas mai multe, insa nu doresc sa incep sa le impartim. Doar sa trec masina pe numele meu. Masina este din 2009(an fabricatie 2008); cumparata din tara, nou-nouta.

Ce anume trebuie sa fac si cam cat ma costa pentru a trece masina pe numele meu? Trebuie sa platesc si taxa de mediu(este euro 5)?

De asemenea, mi s-a zis ca va trebui sa platesc o taxa la stat de X% din pretul de la data cumpararii masinii... Este adevarat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:33, 19 August 2015
Dvs ca si mostenitor,va revin obligatii financiare distincte
Initial dezbateti succesiunea
In baza certificatului de mostenitor ,urmeaza ca RAR sa verifice auto,sa elibereze certificat de autenticitate
In baza documentelor auto,ANAF urmeaza sa calculeze valoarea taxei de mediu
Daca nu va intelegeti trebuie deschis proces.
In functie de situatie vor beneficia si ei sau nu de aceasta mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu autoturism cu proprietar decedat madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, In cazul in care proprietarul autoturismului este decedat pot recupera mostenitorii, respectiv sotia supravietuitoare taxa de mediu? Dupa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2013 gabriela_munteanu gabriela_munteanu am citit un articol despre o metoda de a eluda plata taxei de mediu in 2013. stiti cumva daca este posibila aplicarea ei? am de inmatriculat o Lancia micuta ... (vezi toată discuția)
Cumparare auto fara inmatriculare Aliskoda Aliskoda Buna ziua! As dori sa stiu daca se poate achizitiona un autoturism prin contract de V-C, fara a-l inmatricula pe numele meu. Proprietarul vrea sa nu mai ... (vezi toată discuția)