avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia de impozit pe profit nedepusa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia de impozit pe profit nedepusa

buna ziua,eu am deschis o firma pe 6.12.2012,este inactiva,fara punct de lucru declarat...mi-a sosit acasa un plic ca am intarziat cu declaratia anuala pe venit 2012,ce venit?ce trebuie sa fac,sunt nou nu prea stiu tot ce trebuie facut dupa ce deschizi firma(chiar si doar cu numele)caen-ul firmei e de bar si e srl,exista vreo amenda sau altceva?si de cat?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 11:41, 19 Aprilie 2013
Buna ziua,

Chiar daca nu ati desfasurat activitate de la infiintare, declaratile catre organele fiscale sunt obligatorii.
Nedepunerea declaratiei privind impozitul pe profit anual(am presupus ca despre asta este vorba) se sanctioneaza cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice(Art.219, alineatul 2, litera d din CPP).
Cuantumul amenzii se reduce cu 50% in cazul in care este platita in 48 de ore potrivit art 221, alineatul 5 din Codul de procedura fiscala.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente Bogdan6775 Bogdan6775 Cum se calculeaza amenda pentru nedeclararea formularului 201 daca activitatile de obtinere de venit s-au desfasurat pe mai multi ani? (vezi toată discuția)
Impozit dividende martady martady Buna ziua Va rog dacă mă poate ajuta cineva cu un răspuns la întrebarea: Cât este amenda dacă nu am trecut impozitul pe dividende in declaratia 100 ... (vezi toată discuția)
Amenda declaratii nedepuse lupusoruflorentina lupusoruflorentina Cat este amenda pentru nedepunerea D301 si D390? Daca am mai multe declaratii nedepuse, amenda este pentru fiecare declaratie in parte sau pentru toate? (vezi toată discuția)