avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Amenzi pentru cei care hranesc cainii comunitari
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Amenzi pentru cei care hranesc cainii comunitari

Buna ziua.

As dori sa stiu care este legea respectiv articolul care ai amendeaza pe cei care hranesc cainii vagabonzi. La mine la bloc sunt foarte multi oameni care nu inteleg ca prin hranirea cainilor vagabonzi fac mai mult rau decat bine si vreau sa le pun in fata aceasta lege care ai amendeaza pentru ceea ce fac. Poate asa se vor opri..sau cel putin ai va speria acea amenda.
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:11, 28 Aprilie 2013
Nu am auzit de o asemenea lege. Eventual Hotarari ale consiliilor locale...
In alta ordine de idei, daca tot vreti sa faceti un bine comunitatii, decat sa o "ardeti aiurea" pe net, mai bine strangeti 50 de lei de la locatari pentru sterilizarea femelelor. Asta intradevar e o solutiei. Restul sunt aberatii.

Pai se vede ca tu esti cel care "o arde aiurea" pe net. Daca nu stii nimic mai bine nu mai raspunde la asemenea mesaje. Chiar pe avocatnet.ro a fost scris un articol in acest sens. Intrebarea mea era care este exact articolul care vorbeste despre asemenea amenzi. Iar despre stransul banilor sa fim seriosi. Traim in Romania...nimeni nu va da bani pentru asa ceva...asta e treaba statului.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Atunci asteptati sa vina statul sa informeze vecinii...
Daca dv. nu doriti sa faceti ceva constructiv, asta nu inseamna ca nu era o idee buna sau ca statul, primarul si comuna se va ocupa mereu de faptul ca avem inundatii, caini vagabonzi, pisici si sobolani la subsolurile blocurilor...

Castrarea/strerilizarea e o solutie buna. Nu vad de ce ar fi ilegal sa hranesti cainii.
Pai se vede ca dumneavoastra faceti parte din categoria celor care hranesc cainii. As vrea sa va vad cu copilul in brate in fata blocului sau imprejur si sa va fie frica sa nu va muste vreun caine. Unde stau eu sa intamplat treaba asta. Ea cu copilul in brate a fost muscata de un caine vagabond. Din ce observ sunteti consilieri juridici, avocati dar se pare ca raspunsurile pe care le da-ti sunt mai mult subiective si nu care sa ma ajute la intrebarea pe care am postat-o. Apropo a-ti citit articolul unde se face referire la amenzi? Se pare ca nu.
AVLIL a scris:


Castrarea/strerilizarea e o solutie buna. Nu vad de ce ar fi ilegal sa hranesti cainii.


Domnule Alex1980,

eu va inteleg perfect de bine. Am avut si eu o experienta extrem de periculoasa cu niste caini din interiorul unei gradini pe langa ne-am plimbat in urma cu mult timp, eu, sotia si copilul mic, in brate.
Aici sunt doua aspecte. Primul, cel legat de hranirea cainilor fagabonzi si al dilea, cel legat de masurile care ar trebui luate de catre comunitate. In ambele cazuri, nu ma vot referi la prevederile legale operante, deoarece as intra intr-o polemica fara safrsit. Ceea ce vreau sa subliniez insa, este faptul ca solutia castrarii si a sterilizarii este singura care va da rezultate sigure. Mai trebuie operate insa si razii in locurile in care convietuiesc haite de caini periculosi in scopul capturarii acestora si internarii lor in adaposturi. Acesata masura ar elimina pericolul la care este expusa familia dvs. Inca odata, va inteleg sentimentele si modul de gandire. Si eu as face orice pentru siguranta familiei.
In privinta amendarii celor care hranesc cainii vagabonzi. Aceasta a fost doar o idee introdusa intr-o initiativa legislativa. Personal, nu am fost de acord cu asa ceva si ma bucur ca nu se afla in vigoare o astfel de lege. Infometraea animalelor ar face mult mai mult rau decat bine.
Daca vecinii dumneavoastra hranesc cainii din vecinatatea blocului o fac din convingerile lor care tin de sentimentele de mila si compasiune pentru aceste animale. Cu siguranta ca se creaza o realtie intre ei si animalele respective. Cainii respectivi realizeaza instinctiv ca nu sunt ameninatati de aceste persoane si nu-i ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu cum pot scapa de cainii vagabonzi care stau in scara blocului si care sunt agresivi uneori? Am inteles ca exista legislatie care ii ... (vezi toată discuția)