AVLIL a scris:
Castrarea/strerilizarea e o solutie buna. Nu vad de ce ar fi ilegal sa hranesti cainii.
Domnule Alex1980,
eu va inteleg perfect de bine. Am avut si eu o experienta extrem de periculoasa cu niste caini din interiorul unei gradini pe langa ne-am plimbat in urma cu mult timp, eu, sotia si copilul mic, in brate.
Aici sunt doua aspecte. Primul, cel legat de hranirea cainilor fagabonzi si al dilea, cel legat de masurile care ar trebui luate de catre comunitate. In ambele cazuri, nu ma vot referi la prevederile legale operante, deoarece as intra intr-o polemica fara safrsit. Ceea ce vreau sa subliniez insa, este faptul ca solutia castrarii si a sterilizarii este singura care va da rezultate sigure. Mai trebuie operate insa si razii in locurile in care convietuiesc haite de caini periculosi in scopul capturarii acestora si internarii lor in adaposturi. Acesata masura ar elimina pericolul la care este expusa familia dvs. Inca odata, va inteleg sentimentele si modul de gandire. Si eu as face orice pentru siguranta familiei.
In privinta amendarii celor care hranesc cainii vagabonzi. Aceasta a fost doar o idee introdusa intr-o initiativa legislativa. Personal, nu am fost de acord cu asa ceva si ma bucur ca nu se afla in vigoare o astfel de lege. Infometraea animalelor ar face mult mai mult rau decat bine.
Daca vecinii dumneavoastra hranesc cainii din vecinatatea blocului o fac din convingerile lor care tin de sentimentele de mila si compasiune pentru aceste animale. Cu siguranta ca se creaza o realtie intre ei si animalele respective. Cainii respectivi realizeaza instinctiv ca nu sunt ameninatati de aceste persoane si nu-i ataca.