avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzator autoturism firma, cumparator persoana fizica la a 2-a mana.

Buna ziua,
O firma vinde cu acte in regula un auto catre persoana fizica PF1.
Se specifica pe spatele talonului, instrainat catre PF1.
Firma se scoate din evidenta fiscala cu copiile dupa actul de vanzare.
PF1 se declara la fisc cu auto. Apoi, gaseste cumparator, scoate certificat fiscal si vinde auto catre PF2. Apoi PF1, se scade si ea din evidenta fiscala.

Acum ... PF2, stim ca nu mai are de gand sa declare si inmatriculeze auto (rromi).
Va circula cu talonul care este pe firma, pana il gaseste politia (probabil).
Care sunt consecintele pentru firma: radar, rovinieta, amenzi?
Poate firma sa instiinteze serviciul inmatriculari ca nu mai este proprietara auto?
In cazul unei amenzi, aceasta vine automat pe firma sau se solicita numele conducatorului (parca asa stiam, ca vine o solicitare sa se comunice numele soferului)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:19, 18 Aprilie 2013
Eu cred ca inca nu ati trecut hopul, ca sa figureze PF1 la serviciul inmatriculari, trebuie ca acesta sa mearga sa declare masina, sau dvs sa il dati in judecata, iar prin sentinta sa ii fie trecuta masina pe numele lui. Credeti ca in baza instiintarii, care de fapt este cererea dvs, masina va fi trecuta in evidente pe numele lui PF1? Asteptati prima amenda luata de PF2 si atunci sa ne spuneti cum stau lucrurile. Eu va doresc multa bafta!
Pai unde sa mai declare PF1 masina daca el a vandut-o lui PF2? Ultimul cumparator (care o fi ala) trebuie sa inmatriculeze auto pe numele lui, daca o mai inmatricula-o.

gmancila a scris:
Credeti ca in baza instiintarii, care de fapt este cererea dvs, masina va fi trecuta in evidente pe numele lui PF1? Asteptati prima amenda luata de PF2 si atunci sa ne spuneti cum stau lucrurile. ...


NU, nu cred ca in baza cererii noastre masina va fi trecuta pe numele lui PF1 la politie (ar fi absurd sa cred asta), cred doar ca in baza raspunsului scris pe care il vom primi de la politie, firma nu va raspunde pentru contraventiile sau infractiunile care se vor savarsii cu auto.
De fapt asta este si scopul...in rest poate sa circule cine vrea cu acel auto, nu ne deranjeaza.

Desigur ca va voi tine la curent si in plus ... sper sa se poata bucura si alti nevinovati daca solutia se dovedeste viabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)