Buna ziua.Am facut o plangere penala la un Parchet de pe langa o Judecatorie ,care s-a soldat cu un NUP,acum pot sa continui cu o plangere la un prim-procuror la un Parchet de pe langa un Tribunal.Intrebarea mea este daca la a doua faza voi plati cheltuieli de judecata?La cercetarea facuta la politie ,politistul nu a iesit la fata locului,era de o prostie rar intalnita iar procurorul care a dat rezolutia cu NUP este frate cu unul dinte directorii din societatea impotriva careia am facut eu plangerea penala.Va multumesc.
In conditiile in care aveati cunostiinta ca exista grade de rudenie intre responsabilii in solutionare si partea cercetata,aveati dreptul sa adresati plangerea dvs direct esalonului ierarhic superior
Puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata numai daca faceti plangere impotriva rezolutiei prim procurorului la instanta de judecata.
In aceasta faza, si ultima, intrucat hotararea instantei este definitiva, intimatii, persoanele ce figureaza in plangerea dvs initiala, isi pot angaja aparatori.