avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort; partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort; partaj

Buna ziua,
in urma cu ceva timp,am pus o intrebare legata de divortul meu. La un moment am renuntat la a mai dori ceva din aceasta casatorie, asa ca am acceptat divortul pe cale amiabila. La divort, am discutat cu ex-sotia mea si am stabilit toate formalitatile legate de divort,inclusiv ca in situatia care v-a vinde casa unde locuim,o sa-mi dea o parte si mie. Acum in schimb,a pus casa la vanzare fara stirea mea si mi-a zis ca vrea sa-si ea un apartament cu 4 camere si nu are de unde sa-mi mai dea si mie ceva. Cu alte cuvinte,sa ma resemnez cu asta. Tin sa mentionez, ca la momentul construirii casei, eram casatoriti legal,dar a cerut sa specifice in contractul de vanzare-cumparare ca banii cu care se cumpara casa provin din vanzarea unui apartament proprietate personala din afara casatoriei. Dar, la momentul in care am cumparat casa, era doar tencuita pe exterior,iar in interior,am investit timp de 7 ani o multime de bani si de munca. Toata casa asta e facuta de mainile mele,fara alti muncitori. Nu mi se pare corect,ca dupa atatia ani,ea sa-si atribuie chiar toata "averea",iar eu sa raman pe drumuri. In cadrastru suntem trecuri amandoi, e adevarat cu cota 1/1,adica ea proprietar,dar repet,nu mi se pare normal,ca ea sa ia tot. Plus ca are pretentia sa parasesc casa. Adica,eu 7 ani de cat timp suntem casatoriti,am fost bun doar sa aduc si sa fac casa? Asa e legea romaneasca? Problema mare e ca s-au adus inbunatatiri la casa de valoare mare,dar ca tot romanul,multe din materialele folosite, sunt loate fara facuri sau bonuri. Ce e de facut? Am poze de cand am cumparat casa si se vede clar cat s-a modificat si toata strada pe care locuim stie de ani de zile cine a facut casa asta.

Va multumesc,
Ionut
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 19 Aprilie 2013
Daca nu va intelegeti, trebuie sa contactati un avocat caci drumul prin instanta presupune costuri pe care trebuie sa le luati in seama de la inceput: evaluari, avocat, taxe de timbru.
Mergeti macar sa va informati.

In principiu, puteti obtine bani, insa nu stiu in ce masura aveti dovezi, nu inteleg cine e trecut in CF pana la urma si cum... e dificil pe forum, trebuie vazute actele, auzita povestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme familiale- evacuare el1977 el1977 In urma cu 6 ani am cumparat impreuna cu sotia un apartament si am mai luat o parte din banii si de la socrii mei.Am decis impreuna ca apartamentul sa fie ... (vezi toată discuția)
Apartament contractat inainte de casatorie marianaalbu marianaalbu Buna ziua, In anul 2001 sotul meu a murit. In anul 2003 am cunoscut pe cineva care s-a stabilit si el in acelasi oras. In anul 2007 persoana respectiva a ... (vezi toată discuția)
Divort py-art py-art Buna ziua,numele meu este Ionut. Am o problema si poate gasesc aici raspuns. In urma cu 7ani,m-am casatorit. Ea are un copil din prima casatorie si unul din ... (vezi toată discuția)