avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Spatiu inchiriat se vinde in 2 luni
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Spatiu inchiriat se vinde in 2 luni

Buna ziua,

doresc sa inchiriez un spatiu comercial dar am fost instiintati ca in maxim 2 luni se finalizeaza vanzarea lui. Actualul proprietar cat si viitorul proprietar sunt de acord sa semnam pe o perioada mai mare, 5 ani dar cu renegocierea lui din an in an cu maxim +-20% din valoarea chiriei.

Exista vreo modalitate sa ne asiguram ca viitorul proprietar o sa respecte contractul semnat astazi cu actualul proprietar? Exista riscul ca viitorul proprietar sa nu recunoasca contractul in derulare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:54, 19 Aprilie 2013
Incheiati contractul de inchiriere la notar si cereti sa fie notat in cartea cartea funciara.
Daca imobilul nu are carte funciara, deci nu ati avut posibilitatea sa faceti publicitatea lui, atunci el va trebui respectat de noul proprietar daca a fost incheiat inaintea efectuarii vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial rcapretieftin rcapretieftin Srl doresc sa inchiriez pe durata de 5 ani un spatiu comercial. Proprietarul il inchiriaza,insa el doreste si sa-l vanda. Daca eu inchiriez spatiul,si ... (vezi toată discuția)
Locatiune AndraFermus AndraFermus Urmeaza sa inchiriez un spatiu pe care intentionez sa il cumpar peste un an. Ce alte clauze, cu exceptia cele de preemptiune pot insera in contract, astfel ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)