Detin o unitate de cazare turistica care functioneaza cu codul CAEN: 5590 Alte servicii de cazare. Am primit o vizita de la Politie prin care ni se cere sa avem saa asiguram securitatea prin una din urmatoarele: sistem supraveghere video sau buton panica sau contract de paza cu o firma.
Au motivat cu legea 330/2003, H.G. 301/2012 si Planul de Masuri D.G.P.M.B nr. S/20.02.2013. Am citit legea respectiva si anexele si nu am gasit nimic despre unitati de cazare. Sunt detaliate normele de securitate pentru alte domenii: banci, schimb valutar, oficii postale etc.
Va rog sa imi spuneti daca au dreptate si daca da care este articolul de lege la care se incadreza serviciile de cazare si care sunt conditiile minime de securitate. Va multumesc.
Da, dar legea nu specifica foarte clar conditiile minime. In lege sunt mentionate mijloace fizice(incuietoare usa, gratii la geamuri etc) si alte mijloace precum sisteme de supraveghere video, butoane panica, senzori. As dori se stiu ce anume din cele listate in lege imi pot cere politistii veniti in control.