avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Baza legala asigurare securitate unitate de cazare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Baza legala asigurare securitate unitate de cazare

Buna ziua,

Detin o unitate de cazare turistica care functioneaza cu codul CAEN: 5590 Alte servicii de cazare. Am primit o vizita de la Politie prin care ni se cere sa avem saa asiguram securitatea prin una din urmatoarele: sistem supraveghere video sau buton panica sau contract de paza cu o firma.
Au motivat cu legea 330/2003, H.G. 301/2012 si Planul de Masuri D.G.P.M.B nr. S/20.02.2013. Am citit legea respectiva si anexele si nu am gasit nimic despre unitati de cazare. Sunt detaliate normele de securitate pentru alte domenii: banci, schimb valutar, oficii postale etc.

Va rog sa imi spuneti daca au dreptate si daca da care este articolul de lege la care se incadreza serviciile de cazare si care sunt conditiile minime de securitate. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CristianP00 , utilizator 09:38, 23 Aprilie 2013
Conform art. 2 din legea nr. 333 din 2003, societăţile comerciale care deţin bunuri ori valori cu orice titlu sunt obligate să asigure paza acestora.
Da, dar legea nu specifica foarte clar conditiile minime. In lege sunt mentionate mijloace fizice(incuietoare usa, gratii la geamuri etc) si alte mijloace precum sisteme de supraveghere video, butoane panica, senzori. As dori se stiu ce anume din cele listate in lege imi pot cere politistii veniti in control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un magazin mixt in zona rurală pe if. am nevoie de camere ... Alex Lucian Alex Lucian Am un magazin mixt in zona rurală pe IF. Am nevoie de camere de supraveghere? (vezi toată discuția)
Revizuirea analizei de risc odată la trei ani. legea nr. 333 / 2003 + h.g. 301 din 2012 SGFlaviu SGFlaviu Referritor la analiza de risc pe care toate magazinele ar trebui sa o dețină (Legea 333/2003) Apoi avem ANEXA la H.G. 301/2012 Normele Metodologice de ... (vezi toată discuția)
Dotari casierie asociatie de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa-mi raspundeti daca Asociatia de proprietari poate fi obligata de catre Politia de proximitate,in baza L. 333/2003 si a HG. 301/2013 sa-si doteze ... (vezi toată discuția)